Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня 2024 року

12 Серпня 2024
300
12 Серпня 2024
11:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
300
Політика Олександра Лукашенка та Візит Сергія Шойгу до Ірану.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 11 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом».

У блоці телеканалу «FreeДом» про ситуацію на Близькому Сході говорили з очільником «Центру близькосхідних досліджень» Ігорем Семиволом. Зокрема,  про візит Сергія Шойгу до Ірану. За словами гостя, це була непроста поїздка й мова йшла про передачу Ірану систем протиповітряної оборони та засобів радіоелектронної боротьби. Оскільки без цього Іран не зможе воювати з Ізраїлем.

Про заяви Олександра Лукашенка та співпрацю Білорусі й Росії говорили з військовим оглядачем Іваном Варченком. Він сказав, що Володимир Путін не отримує від Лукашенка тієї підтримки, на яку очікує. Оскільки Лукашенко не дає білоруським силовикам наказ розпочати війну проти України. Варченко додав, що все ще існує варіант самогубного рішення білоруського диктатора.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, традиційно, для його включень у марафоні, розмірковував про міжнародну політику. Він сказав, що коли хтось порушує світові правила, то рано чи пізно за це доведеться відповідати. Подоляк додав, що наразі повністю зруйнована репутація Росії як мілітарної держави та світового гравця. Ба більше, війна перекинулась на територію Росії.

Політичний оглядач Сергій Герасимчук коментував стосунки Європейського Союзу та Угорщини. Він сказав, що реформування ЄС потребуватиме загального перегляду договору, чого не хочуть європейські політики. Герасимчук додав, що угорський прем’єр Віктор Орбан порушив правила Шенгенської угоди. У зв’язку з цим можуть обмежити пересування угорських громадян.

Російський правозахисник Карімджон Йоров розповідав про утиски мігрантів на території Росії. Він сказав, що першочергово утиски відбуваються у Москві й Московському регіоні, а також у великих містах. Фактично вони почались з 2019 року, коли вперше хотіли ухвалити законопроєкти про утиски мігрантів. Наразі людей можуть висилати за одне правопорушення, вони мають сплачувати підвищені податки та обмежені у виборі роботи. Нагадаємо, що 31 липня 2024 року Держдума Росії схвалила законопрєкт про позбавлення громадянства натуралізованих громадян у разі, якщо вони не стануть на військовий облік.


Російська опозиціонерка Наталя Пелевіна розмірковувала про обмеження роботи YouTube на території Росії. Також вона розповіла, що російська влада почала боротьбу із захищеними меседжерами. Зокрема, планують заборонити Signal.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
300
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду