Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2024 року

1 Серпня 2024
49
1 Серпня 2024
10:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2024 року

49
Масована ворожа дронова атака, F-16 проти КАБів, «тест на раціональність» для Орбана, вибори у Венесуелі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 31 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом»   

У блоці каналу «Інтер» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев вважав, що риття росіянами траншей поблизу ЗАЕС не несе додаткової загрози до факту перебування на станції озброєних людей.

Литовський полковник запасу Вайдотас Малініоніс розповів, що НАТО збільшує контингент військ у Литві, і, попри те, що в них є проблема з полігонами і розміщенням, литовці завдяки цьому почуваються безпечніше і готові миритися з пов'язаними незручностями.

Експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце спрогнозував, що передача Сполученими Штатами ракет «повітря-повітря» для F-16 може допомогти українським Силам оборони відігнати подалі ворожі літаки, які запускають КАБи по наших містах.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов припустив, що Росія матиме гроші, щоб купувати нову живу силу у вигляді контрактників, поки стабільно надходитимуть доходи від нафти та газу. Проте у Кремлі не враховують того, що люди закінчуються, а замінювати їх мігрантами не вийде — ті можуть бути незадоволеними і не розуміють мову достатньо, щоб точно виконувати накази.

У блоці каналу «FreeДом» Олексій Гетьман відзначив роботу системи протиповітряної оборони під час однієї з найбільших ворожих дронових атак за час війни (в ніч на 31 липня): навіть ізраїльський «Залізний купол» не має 100% ефективності, а нашим захисникам цієї ночі вдалося збити усі «шахеди».

Завідувачка катедрою міжнародних відносин Одеського національного університету Ольга Брусиловська зазначила, що у діях Віктора Орбана раніше вбачалася певна раціональність, здавалося, що він має не лише тактику, але і стратегію. Проте останні його кроки щодо дестабілізації Європейського Союзу свідчать, що «тест на раціональність він не складає».

Експертка із політики держав Латинської Америки Олександра Ковальова відзначила реакцію президентів південноамериканських країн на оголошення результатів виборів у Венесуелі: лідери бачать, що підтримка Мадуро у країні впала, вони незадоволені тим, що їхніх спостерігачів не запросили на вибори, вони бояться заяв Мадуро про те, що перемога опозиції втопить країну в крові, тому приєдналися до західного світу у вимогах надати докази перемоги автократа.

Директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий зробив прогноз щодо втручання росіян у перебіг президентських виборів у США: їхнє завдання зараз — посилити наявні лінії поляризації та розділення суспільства. У Кремлі переконані, що їх влаштовує будь-який варіант, бо США будуть змушені зайнятися власною внутрішньою політикою. Тож Росія наповнює інфопростір «білим шумом» та різними конспірологічними закидами.

Кореспондентка Радіо Свобода у Німеччині Анна Розе заявила, що в уряді Олафа Шольца є консенсус щодо необхідності розміщення у ФРН американських ракет «Томагавк». Проте всередині Соціал-Демократичної партії канцлера триває дискусія з цього питання, і голова фракції у Бундестазі боїться, що цей крок призведе до занадто великої ескалації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
25.07.2024 15:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
536
25.07.2024 11:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду