Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2024 року

31 Липня 2024
46
31 Липня 2024
10:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2024 року

46
Саміт миру без миру, сварка Орбана з поляками, погрози Ердогана Ізраїлю, Олімпіада у Парижі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»   

У блоці каналу «FreeДом» експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський пояснив, що Путін боїться американських «Томагавків» у Німеччині, бо його власні ракети Х-101 — це не більше, ніж недолуга копія «Томагавків» за вкраденими американськими кресленнями.

Експерт Ради «Українська призма» Сергій Герасимчук спрогнозував, що Віктор Орбан не намагатиметься вивести Угорщину з Євросоюзу (вийти з ЄС і створити союз з Путіним угорському прем'єру порадили в Польщі після того, як він звинуватив Польщу в «лицемірстві»), адже його країна дуже залежить від європейських фондів. ЄС фактично фінансує багато аспектів життя Угорщини, починаючи від освіти і закінчуючи інфраструктурою, тоді як власні угорські економіка та валюта слабкі.

Експертка з питань Східної Азії Наталія Плаксієнко-Бутирська пояснила військове зближення Японії та США загрозою з боку Китаю: японські південно-західні острови перебувають лише в сотні кілометрів від Тайваню, тож країна хоче бути захищеною від потенційного вторгнення Пекіна на острів.

Колишній співробітник КДБ СРСР Сергій Жирнов висловив думку, що Олімпіада у Парижі для Путіна наче більмо на оці: йому дуже не подобається, що французи успішно проводять її без росіян. Тож не виключені диверсії проти Парижа з боку російських агентів. Але втручання у роботу залізниці навряд чи здійснили за вказівкою Кремля: французи жартують, що це «надто якісна робота, щоб за нею стояли росіяни». У президента Макрона достатньо внутрішніх ворогів через ситуацію з достроковими виборами.

Політичний коментатор Ігор Чаленко відзначив, що відверта фальсифікація виборів президента у Венесуелі з боку Ніколаса Мадуро означає ще більшу консолідованість «клубу автократії», який гуртується навколо Росії.

У блоці «1+1» військовий оглядач Олександр Коваленко відкинув сценарій використання Росією ядерної зброї: системи Patriot збивають практично всю ракетну номенклатуру росіян, навіть розхвалені більше за «Кинджали» «Циркони», натомість російська ППО постійно не може впоратися навіть з ракетами ATACMS. У разі ядерного удару ураження цілей в Європі росіянам не гарантоване, а от удар у відповідь вони точно пропустять.

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський зазначив, що Віктор Орбан своїми діями вже завдав ЄС серйозних збитків, а його словесний конфлікт із Польщею — це спроба негативно вплинути на майбутнє головування Варшави у Раді ЄС.

Політичний коментатор Володимир Фесенко припустив, що на другому Саміті миру наприкінці року не йтиметься про припинення війни, адже переговори, здатні до цього привести, вестимуться на інших майданчиках за інших умов — значно тісніше й закритіше, аніж величезний саміт.

Економіст Іван Ус звернув увагу, що доля юаня в російському валютному просторі сягнула практично 100%. Якщо китайці вирішать девальвувати свою валюту, щоб отримати кращу позицію на ринках, як вони це час від часу роблять, для Росії це стане відчутним ударом, додав гість.

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос прокоментував заяву Реджепа Ердогана про можливість вторгнення на територію Ізраїлю: справжні воєнні дії між двома державами неможливі, навіть попри те, що у Туреччини дуже сильний флот у Середземному морі. Але президент Туреччини явно хоче створити для Ізраїлю стратегічну геополітичну невизначеність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
46
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
25.07.2024 15:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
536
25.07.2024 11:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду