Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня 2024 року

30 Липня 2024
41
30 Липня 2024
10:23

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня 2024 року

41
Ситуація на фронті, Чорноморський флот Росії без параду, роковини теракту в Оленівці, відставки та арешти російських генералів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом»   

У блоці каналу «Інтер» керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив думку, що кульмінацію російського наступу пройдено, військове командування ворога виконує суто політичний наказ захопити всю територію Донецької області, бажано до виборів у США. Реалізація цього наказу означатиме, що, з військової точки зору, Росія тривалий час не буде здатна вести бойові дії, додав Мусієнко.

Народний депутат від «Слуги народу» Олег Дунда прокоментував інформацію про те, що росіяни вивозять дітей з окупованих територій до військових таборів: завжди в історії людства тоталітарні режими використовували дітей для просування своєї ідеології.

Економіст Олександр Савченко оцінив рівень реальної інфляції в Росії у 17%, саме тому, мовляв,  Центробанк підняв облікову ставку. У Росії немає резервів для економічного зростання, потрібно знижувати перегрів економіки, а це призведе до падіння ВВП, спрогнозував Савченко.

За словами російського блогера Рената Давлетгільдєєва, новина про виплати московським контрактникам двох мільйонів рублів означає, що люди не хочуть воювати, їхній «патріотизм»  доводиться купувати.

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук порадив не оцінювати достовірність повідомлень про знищення та пошкодження російських кораблів за їх відсутністю на параді у Санкт-Петербурзі: туди вони ніяк не могли потрапити, бо Босфор для росіян закритий. Про те, що кораблі на дні, можна було б впевнено говорити, якби парад провели у Севастополі, але цього не сталося. «Шкода, бо ми б туди завітали морськими дронами», — додав Плетенчук.

У блоці каналу «FreeДом» економічний експерт Ілля Несходовський назвав заяву голови російського Центробанку Набіулліної щодо значного перегріву російської економіки свідченням того, що росіяни не можуть впоратися з інфляцією, тобто є ризик стагнації, яка призведе до глибокої рецесії. 

Правозахисник Олександр Павліченко зазначив, що наразі в колонії в Оленівці вже немає жодних слідів здійсненого два роки тому росіянами теракту, тож вимагати відновити роботу комісії ООН щодо розслідування цього злочину немає жодного сенсу.

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов розповів, що ПВК «Вагнер» в Африці прикриває видобуток росіянами корисних копалин, який приносить їм щорічно до трьох мільярдів доларів на війну. Тож робота нашої розвідки там заважає Кремлю фінансувати вбивства.

Експерт Української асоціації китаєзнавців Дмитро Єфремов пояснив, що для китайської політики характерно транслювати на широкий загал одні меседжі, а діяти відповідно до інших. Через це до Китаю дуже низька довіра з боку європейських країн, які просто не розуміють, коли ініціативи Пекіна справді щирі. Тому відносини з Китаєм завжди напружені, відзначив гість.

Російський опозиціонер Леонід Гозман пояснив публічні відставки та арешти російських генералів спробою нового міністра оборони Бєлоусова «винести сміття»: Путін зараз воює грошима, тому тих, хто відверто краде у величезних обсягах, потрібно прибрати, щоб мати гроші на бодай мінімальне забезпечення потреб війська.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
41
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
25.07.2024 15:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
536
25.07.2024 11:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду