Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2024 року

5 Серпня 2024
268
5 Серпня 2024
09:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2024 року

268
Ситуація на Покровському напрямку, «гра з вогнем» Угорщини, обмін засудженими між Росією і Заходом, наслідки президентських виборів у Венесуелі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»   

У блоці каналу «FreeДом» експерт Центру міжнародних досліджень Одеського нацуніверситету імені Мечникова Денис Кузьмін прокоментував спрощення Угорщиною доступу громадян Росії і Білорусі до Шенгенської зони: Угорщина грає з вогнем, адже через неї на територію Євросоюзу зможуть потрапити «різні персонажі». Можливо, таким чином угорський прем'єр Віктор Орбан виконує якісь зобов’язання перед Путіним, узяті під час липневого візиту до Москви. 

Російський журналіст, сходознавець Руслан Сулейманов відзначив, що охолодження в російсько-ізраїльських відносинах почалося задовго до 7 жовтня минулого року, коли Ізраїль зазнав масованого ракетного обстрілу із сектору Гази. Сьогодні ж Росія робить антиізраїльські заяви зокрема тому, що перебуває під впливом і в залежності від Ірану. Водночас російсько-іранське зближення не варто переоцінювати, вважає гість, адже між країнами немає серйозного економічного співробітництва, натомість є розходження в багатьох питаннях. 

За словами військового експерта Олександра Коваленка, першочергове завдання для росіян цього року — захоплення Торецької агломерації, але є в їхніх  планах і Покровськ. Нездоланною перешкодою на шляху окупантів, якщо їм вдасться подолати два наших попередніх рубежі, може стати місто Новогродівка — завдяки розташуванню, а також логістиці забезпечення ЗСУ.

На думку директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталія Кулика, опозиція у Венесуелі нездатна здійснити революцію і взяти владу. Ніколаса Мадуро, який оголосив себе переможцем президентських виборів, підтримують відверто антизахідні країни — Китай, Іран, Північна Корея, Куба. Водночас навіть найближчі сусіди, такі, як Бразилія, не поспішають вітати Мадуро з перемогою. Можливо, влада досягне з опозицією якогось консенсусу, припустив Кулик. 

Російський соціолог Ігор Яковенко, повертаючись до теми обміну засудженими між Росією і Заходом, наголосив, що Путіну був потрібен кілер-ФСБшник Красіков, він цього і не приховував. Для Путіна принципово було показати всім наступним виконавцям, що він своїх не кидає, адже в нього щодо терористичних вбивств великі плани. Водночас Яковенко вважає, що виграли від цього обміну однозначно країни Заходу, адже вони врятували життя багатьом невинно засудженим людям. 

У блоці каналу «1+1» авіаційний експерт Анатолій Храпчинський пояснив, наскільки небезпечні «Гербери»: це безпілотники, які росіяни використовують, щоб посилити тиск на українські засоби ППО. Через скорочення поставок «шахедів» Росія шукала рішення і знайшла таке, повідомив гість, додавши, що наші оборонці їх виявляють і збивають так само, як і «шахеди». 

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж наголосив, що 80% засуджених на Заході росіян, які повернулися до Росії внаслідок обміну, — розвідники, вони для Путіна є пріоритетом. Ведуча і гість звернули увагу на те, що Путін привітався до дітей шпигунського подружжя іспанською: діти не знають російської мови, не знали, хто вони і ким насправді були їх батьки. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
268
Теги:
Читайте також
26.07.2024 09:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
782
25.07.2024 19:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 778
25.07.2024 15:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
536
25.07.2024 11:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду