Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2024 року

22 Липня 2024
186
22 Липня 2024
13:48

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2024 року

186
Умови закінчення війни, ураження російської бази на Донузлаві, вбивство Ірини Фаріон, президентські перегони в США.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» економічний експерт Ілля Несходовський відзначив, що розширення санкцій США ускладнило торгівлю Росії з Китаєм: розрахунки у юанях дедалі частіше затримуються або заморожуються. Китайські банки не хочуть втратити ринки США та Євросоюзу, вважає гість. 

Політичний коментатор Олексій Буряченко, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського щодо умов закінчення у 2024 році гарячої стадії війни, підкреслив, що другий Саміт миру має стати консолідованим тиском на Путіна. Для цього, за словами Буряченка, слід пояснити тим світовим лідерам, хто досі вірить, що Путін хоче миру, яка держава є терористкою та спонсоркою тероризму, хто здійснив агресію та хто продовжує окупувати територію України. 

Завідувачка катедрою міжнародних відносин Одеського національного університету імені Мечникова Ольга Брусиловська вважає, що говорити про вступ до ЄС Сербії, яка «розривається» між США, Росією, Китаєм та Євросоюзом, наразі передчасно. Тим більше, що в Сербії ще є дуже проблемне питання з Косово. Посткомуністичні країни Європи, окрім Словенії, економічно слабші за країни «класичного» Євросоюзу і приймалися до ЄС за політичними мотивами. Крім того, поведінка таких країн, як Угорщина, свідчить, що ці члени ЄС завдають Союзу чимало клопотів, зауважила гостя. 

У блоці «1+1» капітан 1-го рангу запасу ЗСУ Андрій Риженко коментував удар морськими та повітряними дронами СБУ по російській базі берегової охорони на озері Донузлав у ніч на 18 липня. За словами Риженка, базувати там ракетні катери росіяни відтепер боятимуться, з цією метою, мовляв, операція й була проведена. 

Член-кореспондент Української академії геостратегії та геополітики Станіслав Желіховський висловив думку, що, якщо нинішній очільник Білого дому Джо Байден погодиться вийти з президентських перегонів, головною проблемою демократів буде знайти гідну кандидатуру. Віцепрезидентка США Камала Гарріс впізнавана, але не користується великою популярністю, зауважив Желіховський.      

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов говорив про різку активізацію бойових дій на Харківському напрямку — у районі Вовчанська і в районі села Глибоке. Окупанти намагаються отримати контроль над трасою Покровськ – Костянтинівка, водночас «відстань до траси, за різними оцінками, до 5,5 км, а темпи просування окупантів — близько 1 км на місяць», зазначив Снєгирьов.

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж не виключив, що у вбивстві у Львові відомої мовознавиці і політикині Ірини Фаріон виявиться російський слід. Саме Росії вигідна ця терористична акція з метою показати, що в Україні є внутрішні протиріччя. «Яка б версія не була, Росія — головний вигодонабувач», — резюмував Маломуж. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
186
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду