Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 липня 2024 року

22 Липня 2024
203
22 Липня 2024
09:35

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 липня 2024 року

203
Обмін полоненими, ситуація на фронті, саміт Європейської політичної спільноти, мобілізація в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко, коментуючи повернення з російського полону 95 захисників, зазначив, що питання притягнення росіян до відповідальності за воєнні злочини залежить від результатів війни. «Росія не є суб’єктом міжнародного права, плює на його засади, при цьому очолює цього місяця Радбез ООН, такий ось парадокс», — відзначив Павліченко.   

Депутат парламенту Молдови від правлячої партії «Дія і солідарність» Оазу Нантой розповів про візит до Києва віцепрем’єрки Молдови Крістіни Герасимов й відвідини молдовськими урядовцями і депутатами лікарні «Охматдит», де під час обстрілу росіянами перебували діти з Молдови. А також — про важливість неформальних контактів для координації зусиль Молдови й України на шляху євроінтеграції.  

На думку російського опозиціонера Андрія Сидельникова, у Путіна є щонайменше рік, щоб не оголошувати загальну мобілізацію, адже зараз щомісяця мобілізується 120-130 тисяч осіб з усієї країни. Водночас добровольці фактично скінчилися — не в останню чергу через чутки, що обіцяні гроші виплачуються нестабільно, крім того, людей банально дурять.

За словами політичного коментатора Олега Саакяна, добре, що на саміті Європейської політичної спільноти, в якому брав участь президент України Володимир Зеленський, велику увагу приділили питанню безпеки і війні Росії проти України. Це особливо важливо на тлі складної виборчої кампанії у США. 

У блоці каналу «FreeДом» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко пояснив: Урожайне залишили тому, що утримувати там позиції було неможливо. Тактика ворога — повністю знищувати населений пункт або місто, за яке починаються бої, після чого інтенсифікувати штурмові дії.

Редактор української служби Atlantic Council Пітер Дікінсон запевнив, що для нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера Україна у зовнішній політиці залишається пріоритетом номер один. За словами гостя, у Британії розуміють, що Україна повинна мати право завдавати ударів по військових об’єктах на території Росії, однак «не хочуть бути безпосереднім учасником війни». Тому, мовляв, для британців важливо, щоб таке рішення ухвалювалося й іншими союзниками, тобто було колективним.

Експерт центру «Об'єднана Україна» Дмитро Левусь упевнений, що оптимальним варіантом закінчення війни була б військова поразка Росії. З одного боку, в Росії є ядерна зброя, з іншого — ворога вже відкинули і від Києва, і від Харкова, і з Херсона, і російський Чорноморський флот відігнали до кавказького узбережжя Чорного моря. Поразка в Україні може спричинити в Росії внутрішню кризу, вважає Левусь, та запустити дуже різні процеси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
203
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду