Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2024 року

17 Липня 2024
324
17 Липня 2024
10:33

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2024 року

324
Наслідки удару по «Охматдиту», планування замаху на керівника Rheinmetall, загроза з півночі, зростання податків у Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»   

У блоці каналу «FreeДом» кандидат політичних наук Богдан Ференс спрогнозував, що Китай не змінюватиме своєї позиції на міжнародній арені до виборів президента США. Пекін одночасно готується до конфронтації із Заходом і вибудовує відносини із Європою через важливість тамтешніх ринків, вважає гість.

Політолог-міжнародник Дмитро Левусь розповів про свої враження від участі у ліквідації наслідків атаки на «Охматдит»: цей терор показав, що українців неможливо зламати, а світ продовжує реагувати недостатньо. Хоча західні медіа через день-два «оговталися» й почали публікувати матеріали про удар по дитячій лікарні.

Російський воєнний експерт Ян Матвєєв назвав планування замаху на голову концерну Rheinmetall спробою залякати Європу — у вбивстві однієї людини не було б сенсу, бо воно не зупинило би процес виробництва зброї. Путін фактично відродив Холодну війну, але з тією різницею, що у 60-70-х роках СРСР справді мав потужну економіку, а нинішній російський ВПК не здатен забезпечити перевагу, зазначив Матвєєв. 

Воєнний аналітик Іван Ступак пояснив ситуацію щодо потенційного наступу росіян на Сумщині та Чернігівщині: США дали зрозуміти, що Україна може застосувати західну зброю по прикордонню, якщо такий наступ станеться. Тож російське командування постало перед дилемою: атакувати і отримати на голову західні снаряди — чи не атакувати і залишити чинною заборону для ЗСУ.

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав ключову відмінність підписаних Україною безпекових угод від Будапештського меморандуму: нові документи передбачають конкретний список дій у разі агресії проти України. Але про те, щоб хтось за нас воював, не йдеться.

У блоці каналу «Інтер» експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев підтвердив, що за умови відсутності обстрілів у вересні-жовтні ситуація з відключеннями світла в Україні має стати відчутно менш критичною.

Економіст Ілля Несходовський заявив, що з ухваленням прогресивної шкали оподаткування російська влада відкрила скриньку Пандори: тепер війна вимагає  за неї заплатити, тож інвестиції скоротяться, кредити стануть менш доступними, бюджет наповниться лише в короткостроковій перспективі, а у довгостроковій зросте залежність від Китаю.

Військовий оглядач Денис Попович закликав не називати бій за вихід до траси Покровськ-Костянтинівка кульмінацією літньої наступальної кампанії росіян: від їхніх передових позицій до дороги лишилося ще 5-7 кілометрів, на просування якими за нинішніх темпів ворогу можуть знадобитися місяці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
324
Теги:
Читайте також
12.07.2024 10:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
148
11.07.2024 10:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
171
10.07.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
173
10.07.2024 08:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду