Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 липня 2024 року

7 Липня 2024
218

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 липня 2024 року

218
Ситуація на Торецькому напрямку, візити Орбана, очікування від саміту НАТО у Вашингтоні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 5 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «FreeДом» завідувачка катедрою міжнародних відносин Одеського нацуніверситету ім. Мечникова Ольга Брусиловська відзначила, що головування Угорщини в ЄС не дає Віктору Орбану права формувати зовнішню політику Євросоюзу. Своїми недавніми візитами та заявами Орбан, швидше за все, просто намагається привернути до себе загальну увагу, припустила Брусиловська, а ненав’язлива пропозиція Орбана Києву щодо припинення вогню була, на думку гості, лише «реверансом» у бік Путіна. 

Політологиня Олеся Яхно говорила про очікування від саміту НАТО у Вашингтоні. За її словами, все більше західних посадовців, військових та аналітиків говорять про те, що зараз тривають дві війни — гаряча в Україні й гібридна на Заході, зокрема в Європі. Тому ті, хто стверджує, нібито рух України до НАТО призведе до ескалації, не мають рації, «спізнюються, а не попереджають». Тим більше що війна почалася, коли Україна ще не рухалася до Альянсу, наголосила Яхно.

На думку голови Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослава Божка, Росії не вдалося створити в Європі потужне проросійське лобі, яким вона намагалася тиснути на Захід. Деякі європейські політики є агентами російського впливу, проте цього не можна сказати про президента Сербії Александра Вучича, і навіть Віктор Орбан є таким «тільки відносно». 

Воєнний експерт Владислав Селезньов повідомив, що на Торецькому напрямку російські загарбники використовують таку ж тактику, як і свого часу під Авдіївкою. Ситуація залишається вкрай складною, водночас, попри тактичні успіхи на цьому напрямку, ресурсів для повної окупації всієї Донеччини у росіян бракує, впевнений Селезньов. Вплинути на ситуацію здатне регулярне постачання нашим захисникам озброєння, вже зараз на один український снаряд на фронті припадає три російських.

У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов розповів, що мікрорайон «Канал» міста Часів Яр, по якому ворог завдавав ударів не лише ФАБами і КАБами, але й забороненим в умовах міських боїв озброєнням, фактично припинив існування. Новою лінією оборони для українських захисників став канал «Сіверський Донець-Донбас». За словами Снєгирьова, Торецьк, як і Часів Яр, розташований на панівній позиції, крім того, є для українських захисників найбільшим логістичним центром.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що під час поїздки до Москви Орбан позиціонував себе не просто як прем’єр Угорщини, а як прем’єр країни, яка головує в Раді ЄС. Подоляк назвав це прямим ударом по репутації ЄвроСоюзу, який потребує належної реакції, і не лише інформаційної, але й «внутрішньої дискусії».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
218
Теги:
Читайте також
11.07.2024 10:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
376
10.07.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
319
10.07.2024 08:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
296
09.07.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду