Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2024 року

5 Липня 2024
387

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2024 року

387
Удари ворога по аеродрому в Миргороді, операція «Рибалка», день Незалежності США, саміт ШОС у Казахстані.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «FreeДом» правозахисник Павло Лисянський повідомив, що в порівнянні з 2023 роком кількість злочинів, які здійснюються росіянами на окупованих ними територіях, збільшується. За його словами, окупаційні адміністрації на злочини проти українців не реагують, що є частиною політики геноциду. 

Керівник Центру внутрішньополітичних досліджень НІСД В’ячеслав Потапенко назвав обіцянку Дональда Трампа швидко закінчити війну Росії проти України передвиборчою риторикою, а пропозиції Віктора Орбана щодо фактично заморожування війни — намаганням угорського прем’єра підвищити власну значущість, водночас намаганням доволі успішним. 

Екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж прокоментував диверсійну спецоперацію «Рибалка»: в квітні цього року російський матрос, який співпрацював з легіоном «Свобода Росії», підпалив корабель «Серпухов», вдалося також отримати секретні дані про новітні крейсери і розробки Росії. За словами Маломужа, наші служби здійснили вже сотні спецоперацій і готують нові. 

Представник Координаційної ради демократичних сил Білорусі Валерій Мацкевич пояснив підписання Лукашенком закону «Про амністію»: «Є інформація, що Лукашенко отримав останнє китайське попередження з вимогою зупинити міграційну кризу на білорусько-польському кордоні та звільнити всіх політв’язнів». Інакше, мовляв, Білорусь не прийняли б до Шанхайської організації співпраці (ШОС). Судячи з того, що прийняли, ультиматум спрацював, зазначив Мацкевич.

У блоці каналу «Інтер» авіаційний експерт Костянтин Криволап прокоментував удари ворога по аеродрому в Миргороді: «На жаль, якихось втрат ми, вочевидь, зазнали». Криволап також припустив, що не всі винищувачі F-16, які Україні обіцяють невдовзі надати Нідерланди, Україна зможе одразу прийняти. А ефективно F-16 використовуватимуться тоді, коли зокрема «в нас буде розуміння засобів захисту наших аеродромів від балістичної зброї».  

Співзасновник, виконавчий директор інтернет-проєкту Stopfake Руслан Дейниченко не виключив, що Такеру Карлсону щодо нібито інтерв’ю президента України Зеленського подзвонили російські пранкери. «Зрозуміло, що в Україні спростували. Але, думаю, історія не закінчилася, найближчими днями ми дізнаємося, що сталося», — сказав Дейниченко.    

Політик-республіканець Борис Пінкус запевнив, що Україна перебуває в центрі порядку денного американських виборців, незалежно від їхньої політичної орієнтації. 62% виборців підтримують виділення допомоги Києву, і Дональд Трамп в разі перемоги не зможе це ігнорувати, переконаний Пінкус. До слова, невдовзі Трамп може оголосити, кого обрав своїм кандидатом у віцепрезиденти, і, на думку Бориса Пінкуса, було би чудово, якби це була Нікі Хейлі. Гість також визнав, що загалом ситуація в США непроста, суспільство поляризоване, усі чекають виборів, які відбудуться 5 листопада. 

За словами колишньої ведучої російського ТБ Фаріди Курбангалєєвої, в Кремлі прекрасно розуміють, що їхні ультиматуми неприйнятні ані для України, ані для Заходу. Путіну невигідно закінчувати війну, на якій ґрунтується його влада, тому всі розмови Путіна про переговори — це лукавство, наголосила гостя. 

Радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський зауважив, що немає сенсу порівнювати саміт ШОС у Казахстані зі Глобальним самітом миру в Швейцарії чи іншим серйозним форумом. І самітом друзів Путіна ця зустріч не є — швидше самітом друзів Сі Цзіньпіна й Касим-Жомарт Токаєва, вважає гість. Важливих рішень там теж не ухвалюють. «Ну ось, можна вважати важливим, що членом ШОС стала Білорусь, — зіронізував Веселовський. — Де Шанхай, а де Гомель та Гродно?» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
387
Теги:
Читайте також
10.07.2024 10:57
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
319
10.07.2024 08:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
296
09.07.2024 08:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
184
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду