Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2024 року

5 Липня 2024
347

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2024 року

347
Страшніший за Путіна Трамп, енергетичний геноцид, ненав'язливий Орбан, гра слів в НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом»

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Олег Лісний висловив думку, що деякі країни Європи бояться Дональда Трампа більше, ніж Путіна, і це добре, бо змушує їх до активних дій. На жаль, серед цих дій немає офіційного запрошення України до НАТО, констатував гість.

Економіст Ілля Несходовський висловив переконання, що ворог, б'ючи по українських енергооб'єктах, не переслідує жодної військової цілі: насправді це спроба зробити умови для українців нестерпними, вивести з ладу інфраструктуру, яка забезпечує життєдіяльність міст, змусити багатьох людей виїхати та спровокувати соціальні загострення. Усе це можна охарактеризувати як елементи геноциду.

Російський блогер Ренат Давлетгільдєєв розповів, що пропаганда вже два роки вчить росіян, що українців не існує, українці — недонарод, і їх потрібно вбивати. Хотілося б, щоб про ці злочини говорили не тільки зараз і не тільки на трибуні ОБСЄ, а значно раніше і на значно вищому рівні, зауважив гість.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов нагадав, що ми отримуємо допомогу не від НАТО як організації, а від кожної окремої країни. Упродовж двох років цей процес був під кураторством США, але зараз Альянс планує створити окремий орган, і це хороша для нас новина, бо буде зрозуміліше, на що й від кого ми можемо розраховувати.

У блоці каналу «FreeДом» експерт-міжнародник Дмитро Левусь заявив, що приїзд Віктора Орбана до Києва — подія цілком очікувана, адже угорський прем'єр вже просто не міг продовжувати свою попередню антиукраїнську риторику: йому не вдалося заблокувати рух України в ЄС і не вдалося відчутно переформатувати Європарламент. Щоб не стати вигнанцем, доводиться дотримуватися центральної лінії Євросоюзу. У Києві без проросійських закликів до «перемир'я» не минулося, але вони були не надто нав'язливими.

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко зазначив, що росіяни зараз усвідомлюють близьке завершення свого авіаційного домінування поблизу лінії фронту, тому всіляко намагаються, поки є час, мінімізувати втрати для себе від прибуття до України F-16, завдати збитків інфраструктурі, підтягнути поближче протиповітряні комплекси. Ворог мріє збити бодай один західний винищувач і подати це як величезну перемогу.

Експертка з питань Східної Азії Наталія Плаксієнко-Бутирська відзначила, що на саміті Шанхайської організації співробітництва навіть з того, на якому рівні відбувалася зустріч Сі Цзиньпіна в аеропорту, було очевидно, що в цій організації зараз один лідер, і це Китай, а Росія змушена це неохоче визнавати.

Співробітник Американського університету у Києві Марк Войджер поскаржився на те, що Україна вже два роки змушена «воювати із зав'язаною за спиною рукою», і час вже нарешті розширювати географію ударів по Росії західною зброєю, додавши до цілей аеродроми та літаки.

Президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій визнав, що НАТО вже упродовж багатьох років «грається з Україною словами»: про те, що майбутнє нашої держави в Альянсі, говорили ще у далекому 2008 році, а зараз це лунає як щось нове, нам пропонують «міст», хоча в певному сенсі це той самий ПДЧ, від якого нас рік тому нібито звільнили.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
347
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду