Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 липня 2024 року

3 Липня 2024
304

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 липня 2024 року

304
Резолюція ОБСЄ про геноцид українців, балансування Сербії, «другий фронт» у Росії, Відень як «столиця світового шпіонажу».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом»

У блоці каналу «Інтер» речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук відзначив практично стовідсоткову результативність української Протиповітряної оборони у збитті російських ракет морського базування.

Політичний коментатор Антон Кучухідзе розповів про значення ухваленої ПА ОБСЄ резолюції щодо визнання дій Росії геноцидом українців: з політичної точки зору, цей документ посилює Україну, адже чим більше офіційних звинувачень проти Росії, тим краще, і чим більше інформації у західних медіа про такі рішення, тим краще. Водночас, з точки зору міжнародного права, резолюція має лише рекомендаційний характер.

Заступник голови Бердянської міськради Віктор Дудукалов повідомив, що звільнені нещодавно з полону греко-католицькі священники з Бердянська зараз перебувають на реабілітації, а держава забезпечує їм усе потрібне для відновлення після жахів ув'язнення.

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський прокоментував продаж Сербією зброї, яка через посередників потрапляє до України: Сербія не може цього не робити, бо має наповнювати свій бюджет. При цьому вона намагається балансувати між Заходом і Сходом, зокрема Китаєм, з яким, на відміну від Росії, вибудовує не «відносини прохача», а рівноправне партнерство.

Молдовський депутат Оазу Нантой назвав референдум про вступ до ЄС та вибори президента восени іспитом для країни, яка має навчитися протистояти російській гібридній загрозі шляхом консолідації. А Росії треба змиритися, що Молдова йде із зони її впливу назавжди, вважає гість.

На думку російського опозиційного політика Дмитра Гудкова, в Росії наразі відкрито другий фронт — протистояння зі справжніми терористами, а не тими, про яких 20 років говорили у Кремлі. Спецслужби країни до цієї боротьби не готові, бо звикли саджати і ліквідовувати лише політичних опонентів режиму. «Спалахує там, де тонко» — у Дагестані, Інгушетії, потенційно Чечні, зауважив Гудков. 

Дипломат Олександр Левченко оцінив представлений Угорщиною план із семи пріоритетів головування в Раді ЄС як цілком проєвропейський, який включає навіть тези про розширення блоку. Загалом уряд Віктора Орбана, на думку Левченка, буде змушений мати хороші відносини з усіма країнами-членами та країнами-кандидатами.

У блоці каналу «FreeДом» військовий аналітик Олексій Гетьман спрогнозував згасання російського наступу до серпня: «Жодна армія не здатна наступати по півроку».

Російський воєнний експерт Ян Матвєєв назвав ультиматум Путіна щодо передачі йому чотирьох областей демонстрацією того, що російське командування не збирається відмовлятися від «м'ясних» штурмів. На Харківщині вперед кидалася піхота без достатньої артилерійської підтримки.

Військовий аналітик Іван Ступак назвав Відень «столицею світового шпіонажу»: австрійська влада завжди дивилася крізь пальці на використання своєї території як шпигунського транзитного хабу, і навіть зараз це не змінюється.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
304
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду