Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 червня 2024 року

1 Липня 2024
278

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 червня 2024 року

278
Кадрові рішення ЄС, санкції проти Білорусі, складний вибір Байдена, брязкання ядерною зброєю в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» грузинський політолог Гела Васадзе висловив подив проханням Європейської Ради до Грузії пояснити наміри щодо євроінтеграції: на думку Васадзе, все і так зрозуміло, «Грузинська мрія» хоче вічно владарювати, при цьому бути частиною «руського міра».

Політичний коментатор Ігор Рейтерович назвав вдалими для України і самого Євросоюзу рішення щодо майбутнього керівництва ЄС. В України є досвід роботи з цими людьми, досвід спільних проєктів, а в Росії щодо запропонованих кандидатур уже зчинилася істерика.

Президент центру «Політика» Олег Лісний зауважив, що хотів би зрозуміти, задля чого Україна, за словами деяких західних посадовців, «змушена терпіти»: щоб Захід активніше вимагав від Росії дотримання міжнародного права та реалізовував план знищення путінського режиму, чи лише для того, щоб нашу територію продовжували відрізати по шматочках, як салямі?

Політичний коментатор Дмитро Левусь звернув увагу на невиконання адміністрацією президента США Джо Байдена вимоги Конгресу щодо розробки стратегічного документа про війну в Україні. Без цього документу, за словами гостя, ми бачимо затримки з допомогою та непослідовність санкцій і не можемо чітко уявити майбутнє.

Доктор політичних наук Ігор Петренко пожартував, що раніше ми від НАТО мали двері, чи то відчинені, чи напіввідчинені, а тепер матимемо «міст». Але головне, щоб за цим була фіксація постійної допомоги, наголосив Петренко.

Головний редактор «Білоруської правди» Ілля Добротвор, за його словами, очікує від білоруської влади демонстративних кроків у відповідь на запроваджені проти країни санкції ЄС: можливо, відбудеться показове звільнення кількох політичних в'язнів. Причина в тому, що ці санкції зачіпають інтереси Китаю, тож Китай вимагатиме від режиму Лукашенка відреагувати.

У блоці «1+1» російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман назвав видачу в Росії мігрантам паспортів «мишоловкою та вудочкою, на яку вони клюнули», адже тепер Кремль посилає цих людей на війну. Загалом ставлення до мігрантів в Росії завжди було «скотським», наголосив Ейдман.

Медійниця з Вашингтона Каріна Орлова прокоментувала підсумки перших теледебатів кандидатів у президенти в США: колумністи та автори, які через пресу закликають Байдена відмовитися від участі у президентських перегонах, не зможуть його переконати, бо президент дослухається лише до свого найближчого кола — дружини, сестри, колишнього сенатора Кауфмана та радників Білого дому. А це коло наразі не збирається відмовлятися від шансів переобратися. Що ж до потенційної заміни Байдену, то віцепрезидентка Камала Гарріс не підходить на цю роль, бо має дуже низькі рейтинги і навіть конфліктує з Байденом всередині партії, розповіла гостя. За її прогнозом, якщо Гарріс висуватиме свою кандидатуру і не отримає підтримку в партії, демократам загрожує розкол.

Російський економіст Ігор Ліпсіц висловив думку, що російська влада вже попрощалася із замороженими на заході активами, їх списали, але Кремль хоче все одно зображати бойовитість. Саме тому через такі рупори, як Дмитро Медведєв, поширюється риторика щодо того, що Росія готова через ці гроші навіть почати війну.

Російський соціолог Ігор Яковенко окреслив дві теми, які постійно лунають у російському інформаційному просторі: відновлення смертної кари і «необхідність» розпочати ядерну війну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
278
Теги:
Читайте також
23.06.2024 02:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
277
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду