Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 червня 2024 року

27 Червня 2024
288
27 Червня 2024
17:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 червня 2024 року

288
14-й пакет антиросійських санкцій ЄС, обмін полоненими, «мирний план» радників Трампа, вибухи на пляжі в Севастополі, ордери МКС на арешт Шойгу та Герасимова.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» і «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

У блоці каналу «FreeДом» старший науковий співробітник грузинського Фонду стратегічних і міжнародних досліджень Шота Утіашвілі розповів, що більшість європейських країн засудила ухвалений у Грузії закон про іноагентів. Наскільки серйозними будуть санкції, наразі невідомо, але Євросоюз, за висловом гостя, дав зрозуміти грузинському виборцю, що в нього є два шляхи — європейський або проросійський. Утім, владна партія «Грузинська мрія» якраз на зближення з Москвою і сподівається, констатував Шота Утіашвілі.

За словами керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, заяви Росії, нібито Сили оборони України застосували по Севастополю ракети ATACMS із касетними бойовими частинами, є черговою спробою дискредитувати Україну. Недарма росіяни плуталися в поясненнях щодо того, що сталося на пляжі. Крім того, українські захисники застосовують ракети ATACMS із касетною бойовою частиною дальністю в 165 кілометрів, які до Севастополя не дістають, сказав Мусієнко.

Народна депутатка від «Слуги народу», голова Комітету культури, науки, освіти й медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук повідомила, що 26 червня на засіданні ПАРЄ голосуватимуть за запропоновану нею резолюцію «Стирання культурної ідентичності». У резолюції, за словами її авторки, йдеться про те, що вивезення окупантами з України культурних цінностей, зміна навчальних планів у школах, заборона української мови тощо також є інструментами війни, частиною геноцидної політики стосовно України й українського народу.

Заступник директора Асоціації енергетичних і природних ресурсів України Андрій Закревський спрогнозував, що завдяки ухваленню наступних пакетів антиросійських санкцій Європа повністю подолає залежність від російських енергоносіїв. Росія вдає, що санкції щодо її енергоносіїв не працюють, проте це неправда, пояснив гість. «З ухваленням 14-го пакету санкцій у мене з’явилося відчуття, що ЄС уже залив фундамент для тієї залізної завіси, за якою найближчим часом може опинитися Росія», — сказав Закревський. У наступному блоці про новий пакет санкцій ЄС говорив економіст Іван Ус.

Директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун, коментуючи стрілянину в Дагестані, розповів, що Дагестан — один із найдепресивніших регіонів, звідки Москва викачує ресурси та молодь, яку відправляє на війну проти України. Дагестан був і залишиться потенційною точкою вибуху в Росії, сказав Ягун.

Співрозмовницею Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» була російська юристка, громадська і політична діячка Олена Лукьянова.

У блоці «1+1» російський соціолог і журналіст Ігор Ейдман, коментуючи видачу Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт Шойгу та Герасимова, висловив подив тим, що цього не зробили раніше: «Зрозуміло, що і Шойгу, і Герасимов — це відверті воєнні злочинці, на них багато пролитої крові». У Росії багато воєнних злочинців, на арешти яких МКС у майбутньому також видасть ордери, сказав Ейдман.

На думку народного депутата України (фракція «Слуга народу»), голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики Олександра Мережка, так званий «мирний план» радників Дональда Трампа не варто розглядати як «доктрину Трампа». Якщо Трамп переможе на президентських виборах у США, потрібно буде дочекатися формування його команди й появи певної зовнішньополітичної  програми.

Наприкінці етеру стало відомо про обмін полоненими, в результаті якого додому повернулися 90 українців. Ведучі Анна Нітченко та Денис Похила поспілкувалися з представницею громадського руху з пошуку військових армії Росії «Наш вихід» Іриною Криніною, яка розповіла про настрої та враження учасників обміну з російського боку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
288
Теги:
Читайте також
23.06.2024 02:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
205
22.06.2024 02:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
59
21.06.2024 02:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
217
20.06.2024 01:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
201
19.06.2024 01:53
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
201
18.06.2024 01:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду