Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2024 року

11 Червня 2024
436
11 Червня 2024
09:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2024 року

436
Знищення російського Су-57, «русскій мір» «Грузинської мрії», вибори до Європарламенту.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 9 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У ранково-денному блоці каналу «FreeДом» керівник Центру внутрішньополітичних досліджень НІСД В'ячеслав Потапенко наголосив, що міжнародне турне президента Зеленського було пов'язане з просуванням позиції України перед Самітом миру в Швейцарії. На думку гостя, великою несподіванкою стали вибачення, які президент США Джо Байден озвучив під час зустрічі із Зеленським у Франції.

Грузинський політолог Гела Васадзе прокоментував ситуацію у грузинській владі: керівна партія «Грузинська мрія» позиціонує себе як ультраконсерватори, кидає виклик Заходу, мовляв, приймайте нас такими, якими ми є, інакше ми не будемо з вами, ставить знак рівності між тими, хто критикує закон про іноагентів, і тими, хто підтримує ЛГБТ, тобто все більше тягне Грузію у «русскій мір».

Завідувач відділенням ядерної енергетики Інституту проблем безпеки АЕС НАН України Володимир Борисенко висловив думку, що місія МАГАТЕ на Запорізькій атомній електростанції ні на що не впливає і взагалі не має доступу до критичних об'єктів станції, тобто не здатна контролювати безпеку того, щоб там чинить «абсолютно незрозумілий персонал», поставлений росіянами.

Російський політик Андрій Сидельников поділився інформацією, що Путін почав носити бронежилет не кілька місяців тому, а ще зі свого третього терміну у 2012 році. Тоді це було пов'язано з протестами російської опозиції, зараз же він боїться усіх у своєму оточенні й постійно очікує удару в спину навіть від тих, кого називає друзями.

Німецька політологиня Ася Вишневська-Манн прокоментувала хід виборів до Європарламенту: є загроза значного посилення ролі ультраправих консерваторів, які можуть гальмувати підтримку для України, проте у демократичних партій має залишитися більшість. Важливо, щоб Урсула фон дер Ляєн не йшла на «угоди з дияволом» і не домовлялася ні про що з націоналістами, додала гостя.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» віцеспікер Кнессету Євген Сова повідомив, що в ізраїльському суспільстві відбувся розкол між родичами заручників, які хочуть припинення вогню, та родичами загиблих, які вимагають війни до повного знищення ХАМАСу. При цьому слово «перемога» вже практично не вживається.

Речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук поставив під сумнів належність літака Су-57, який вдалося вперше знищити ЗСУ, до п'ятого покоління винищувачів, адже він не тягне на роль «літака-невидимки» і успішно фіксувався засобами ППО. Проте для російської авіації це суттєвий удар, зауважив Бртчук.

Засновниця Global Ukraine Foundation з Франції Віолетта Москалу назвала Емманюеля Макрона єдиним політиком в ЄС, який здатен створювати креативні стратегії і може почути і втілити заклик Володимира Зеленського щодо того, що європейські країни не повинні лишатися осторонь російської агресії.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап закликав не недооцінювати значення знищення Су-57: це швидкий, маневрений літак з малою радіаційною помітністю, він використовувався для знищення Трипільської ТЕС, він достатньо дорогий, тож його знищення — справді значна подія.

На думку депутата парламенту Молдови Оазу Нантоя, Кремль зараз усвідомлює максимальний ризик втратити контроль над Молдовою через майбутній референдум про вступ до ЄС та вибори президента, на яких має перемогти Мая Санду. Саме тому Росія намагається застосовувати різні гібридні інструменти для зриву цього голосування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
436
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду