Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2024 року

8 Червня 2024
534
8 Червня 2024
08:31

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2024 року

534
Санкції в дії, відповідь Литви на погрози диктаторів, річниця підриву росіянами Каховської ГЕС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 6 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» заступник голови Бердянської міської ради Віктор Дудукалов запевнив, що діти з окупованих територій можуть подавати документи до українських вишів дистанційно і матимуть змогу вступати на спеціальних умовах — держава забезпечує легітимізацію їхньої середньої освіти.

Колишній заступник начальника штабу Військово-морських сил Андрій Риженко нагадав, що десять років тому Путіна ще запрошували на відзначення річниці «Дня Д», тоді ж було створено Нормандський формат. Але зараз місця диктатору там немає.

Представниця аналітичного центру KSE Institute Юлія Павицька закликала не повторювати «небезпечний наратив» щодо того, що антиросійські санкції нібито не працюють. За словами гості, зараз потрібно тиснути у двох напрямках: на енергетичний сектор та на імпорт до Росії компонентів для зброї.

Радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка повідомив, що Литва у відповідь на риторику Москви та Мінська щодо можливого нападу на балтійські країни та Польщу закликала Україну розглянути можливість завдавати удари по зброї, яку Росія переміщує в Білорусь. 

У блоці каналу «FreeДом» співдиректор програм зовнішньої політики Центру Разумкова Михайло Пашков зауважив, що кроки України до ЄС можуть здаватися маленькими, проте насправді вони дуже значні.

Експертка з питань Східної Азії Наталія Плаксієнко-Бутирська звернула увагу на протиріччя у китайському «мирному плані»: вони нібито поважають територіальну цілісність України, водночас не закликають Росію виводити війська і загалом усі вимоги звучать чомусь на адресу України, а не Кремля.

Економіст Іван Ус назвав несприятливими для України будь-які проміжні варіанти передачі заморожених російських активів: тезу щодо того, що пряма конфіскація зашкодила б репутації ЄС, не підтверджують провідні фінансисти світу.

Військовий експерт Валерій Рябих висловив переконання, що рішенням наступати на Харків та створювати «санітарну зону» Путін сам себе загнав у кут — спонукав партнерів вдатися до більш рішучих дій і дозволити бити по території Росії із західної зброї.

Географ Ігор Пилипенко розповів, що природа на території колишнього Каховського водосховища відновилася «темпами, яких науковці навіть не очікували».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
534
Теги:
Читайте також
04.06.2024 08:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду