Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2024 року

6 Червня 2024
524
6 Червня 2024
08:43

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2024 року

524
Рекордні втрати окупантів, партнерство Росії та Китаю, підготовка до Глобального саміту миру.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «FreeДом» у День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії, говорили як про загиблих маленьких українців, так і про викрадених Росією. За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, встановлена наразі кількість дітей, примусово переміщених на тимчасово окуповані території або на територію Росії — 19 546. Проте насправді ці цифри мають бути значно більшими. На жаль, розв'язати основну проблему — ідентифікації вивезених дітлахів — не можуть допомогти навіть міжнародні організації. Дмитро Лубінець також відзначив, що повернення депортованих Росією українських дітей, цивільних заручників та військовополонених буде одним із головних питань порядку денного Глобального саміту миру в Швейцарії 15-16 червня. 

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук розповідав, як Сили оборони України руйнують логістику окупантів у Криму. Логістика, яку забезпечували великі десантні кораблі, не працює давно, лишається сухопутне сполучення з піостровом через Чонгар та окупований південь України. «Історія свідчить, що війни без логістики зазвичай нетривалі», — додав Плетенчук.

Експерт Української асоціації китаєзнавців Дмитро Єфремов зауважив, що Китай останнім часом помилково називають союзником Росії: «Росія Китаю не союзник, а, найімовірніше, партнер по коаліції, спрямованій на послаблення впливу та можливостей Заходу». За спостереженнями Єфремова, позиції Росії та Китаю дуже часто не збігаються, особливо щодо бізнес-інтересів. 

Співрозмовницею Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв'ю з циклу «Люди доброї волі» була російський історик Тамара Ейдельман.

У блоці каналу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко, коментуючи хід бойових дій, відзначив, що найгарячішими лишаються Покровський та Краматорський напрямки. Водночас у травні російська армія зазнала рекордних втрат — 38 940 окупантів. Це найвища кількість за місяць від початку повномасштабного вторгнення Росії. Щоб компенсувати такі втрати, прихованої мобілізації недостатньо, Кремлю доведеться проводити загальну мобілізацію, вважає Коваленко. 

На думку політичного коментатора Володимира Фесенка, внаслідок відмови від участі в Саміті миру в Швейцарії Китай втратить статус потенційного посередника, нейтральної країни, яка могла б сприяти завершенню війни між Росією та Україною, і сприйматиметься як, нехай і непрямий, але партнер Росії.

Політологиня-американістка Олександра Філіппенко зазначила, що на Саміті миру в Швейцарії хотілося б, звісно, бачити президента США Джо Байдена. Водночас гостя, за її словами, подивилася б і на віцепрезидентку Камалу Гарріс та радника президента з питань національної безпеки Джейка Саллівана, які представлять Сполучені Штати на цьому форумі, як «на людей, які менше задіяні у виборчій кампанії, відповідно можуть не давати передвиборчі обіцянки, а обговорювати реальну політику». 

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Жирнов зауважив, що в історії жодного разу країні, на яку напали, не забороняли бити по території агресора: «Це абсурд».  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
524
Теги:
Читайте також
12.06.2024 01:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
21
12.06.2024 01:18
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
17
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду