Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 червня 2024 року

4 Червня 2024
651
4 Червня 2024
21:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 червня 2024 року

651
Бої на Харківщині, ядерний шантаж Кремля, загострення між Китаєм і Тайванем.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У блоці каналу «FreeДом» директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, коментуючи заяву Китаю щодо рішучості обмежити незалежність Тайваню,  піддав сумніву готовність Китаю почати війну. Хоча, за словами гостя, очевидно, що градус протистояння підвищується, особливо якщо порівняти з попередніми загостреннями в регіоні, які також супроводжувалися китайськими військовими навчаннями.

Політолог Михайло Пелліверт відзначив, що ізраїльський уряд не схвалював план припинення війни в Газі, представлений президентом США Джо Байденом. На думку гостя, прем'єру Нетаньягу, щоб ухвалити цей план і зберегти уряд, доведеться «зробити якийсь неймовірний політичний шпагат», адже цей план передбачає зупинку війни, а не «війну до переможного кінця» і зміну режиму ХАМАС. Є підозра, що формат цієї угоди не лише спровокує кризу всередині правлячої коаліції, але й багатьма ізраїльтянами буде розцінений як неприйнятний, додав гість. 

На переконання воєнно-політичного аналітика Дмитра Снєгирьова, якщо Україна розверне на Харківщині системи Patriot, це допоможе відкинути ворога на Харківському напрямку. Водночас збивати кожну ракету окремо клопітно й дорого, зауважив Снєгирьов, доцільніше нищити пускові установки на території Росії, тобто домагатися дозволу використовувати для цього ракети ATACMS.

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак коментував масований приліт по російських комплексах С-300 на півночі Бєлгорода: «Є дуже яскраві відеокадри, фотографії, як все це горить прямо в полі». Російські пропагандисти також повідомляли про нібито удар по одному з ринків біля Бєлгорода, зазначив Ступак, навіть виставляли фото зі знищеним «цивільним» об’єктом. «Але, як завжди, забули заретушувати у правому нижньому кутку залишки мобільного комплексу “Іскандер”». Тобто результати є, і це не може не тішити. Не можна казати, що ситуація змінилася кардинально, однак наші військові роблять все можливе і неможливе, підсумував гість.

Пропозиції президента США щодо війни на Близькому Сході в цьому блоці коментував головний редактор «Кращого радіо» Цві Зільбер, назвавши мирний план Байдена «діленням на нуль», тобто теж висловивши сумнів у його корисності. За словами Цві Зільбера, війна триває на тлі серйозного розколу в суспільстві та давньої урядової кризи. 

Російський політтехнолог Ростислав Мурзагулов коментував реакцію Росії на дозвіл тринадцатьох країн бити їхньої зброєю по російській території й новий сплеск ядерного шантажу Кремля з цього приводу. На думку гостя, Захід поступово усвідомлює, що проти бандита і вбивці методи цивілізованої дипломатії не діють, і перестає піддаватися ядерному шантажу з боку Росії. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
651
Теги:
Читайте також
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду