У Києві невідомі підпалили кінотеатр «Жовтень», де проходять покази кінофестивалю «Молодість» (ВІДЕО)

29 Жовтня 2014
11998
29 Жовтня 2014
22:53

У Києві невідомі підпалили кінотеатр «Жовтень», де проходять покази кінофестивалю «Молодість» (ВІДЕО)

11998
Під час сеансу фільму з програми МКФ «Молодість» сталася пожежа. Постраждалих немає.
У Києві невідомі підпалили кінотеатр «Жовтень», де проходять покази кінофестивалю «Молодість» (ВІДЕО)
Сьогодні, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Про це повідомляє сайт фестивалю «Молодість».

 

 

 

Станом на 22.00 29-го жовтня  пожежу намагалися загасити. Глядачів евакуювали. За попередніми даними, постраждалих немає.

 

 

 

Як повідомляє «Українська правда», вогонь уже прорвався крізь дах будівлі. З майже всіх вікон іде дим. На місці працює три пожежних машини та «швидка».

 

Станом на 0.30 ночі рух транспорту поруч з кінотеатром був перекритий. На місці події перебуває мер Києва Віталій Кличко. Його прес-секретар Оксана Зинов'єва повідомила у своєму Twitter, що він пообіцяв залишити «Жовтень» як майданчик для фестивального показу і демонстрації арт-хаусного кіно. «Ми не дозволимо відібрати кінотеатр у столичних інтелектуалів-прихильників кіно», - сказав, за її словами, мер Києва.

 

 

Раніше директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень», а саме ТОВ «Кіноман», яке є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень» і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру. За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

7 жовтня Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень». 

 

Коментуючи це судове рішення пані Горделадзе повідомила: «Це рішення першої інстанції, і в нас попереду ще оскарження зазначеного рішення в апеляційних і в касаційних інстанціях. Не вдаватимуся в подробиці, але ми праві. Ми вже мали 13 рішень на нашу користь і тільки оце - четверте - проти нас. І виселення ми вже пережили, усі чотири інстанції вже виграли. А рішення Київради щодо цього питання ми досі не дочекалися».

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Фото Ганни Грабарської та сайту кінофестивалю «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду