У Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно

У Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно

26 Вересня 2014
11326
26 Вересня 2014
18:07

У Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно

11326
У Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно
У Києві стартує восьмий Міжнародний фестиваль документального кіно

З 27 по 30 вересня у Києві пройде восьмий Київський міжнародний фестиваль документального кіно (KIDFF). Про це повідомляється на сайті форуму.

 

Фільм відкриття - «Експедиція» Костянтина Коновалова, який також братиме участь у конкурсній програмі.

 

У Національній конкурсній програмі змагатимуться стрічки про композиторів Володимира Івасюка, Богдана Веселовського, Платона Майбороди, співака й актора Олександра Вертинського. Загалом тут представлено 13 робіт.

 

14 стрічок із різних країн світу представлено у Міжнародній конкурсній програмі.

 

Також під час фестивалю визначатимуть переможця Студентської програми, в якій беруть участь українські режисери-початківці.

 

Також у програмі стрічки «Не один» Ольги Дащук (Білорусь), «Опитування про чоловіків» Матеуша Гловацького (Польща), «Саймон - син народу» Роландо Голдмана й Юліана Троксберга (Аргентина), «Прощання з Голлівудом» Генрі Корра й Регіни Діани Ніколсон (США), «Засуджені» Ніка Ріда (Велокибратанія і Росія), «Евгенічні розуми» Павела Стінгла (Чеська республіка і Словакія).

 

Фільм закриття кінофестивалю - «Щастя» Томаса Бальме (Франція).

 

Київський міжнародний фестиваль документального кіно дебютував як всеукраїнський у 2001-му. За два роки він отримав статус міжнародного. За час своєї діяльності «Кінолітопис» презентував сотні документальних фільмів. Найвищу нагороду - «Золотий кадр» - отримували кінооператори Володимир Піка (за роботу в фільмі «Михайло Булгаков. Київські сни»), Сергій Михальчук (за фільм «Шляхом Колумба»), режисер-оператор Олександр Коваль (за фільм «Гамлет» з хеппі-ендом»); російські режисери Сергій Говорухін за художньо-публіцистичний фільм «Прокляті та забуті», Андрій Осипов за кінотрилогію «Поети срібного століття» та Едгар Бертенєв («Яптік-Хесе»).

 

Також нагородами фестивалю є «Золота Софійська фреска» та «Київська кінопремія», «Початок». Крім того, щороку Оргкомітет фестивалю відзначає видатних діячів культури, мистецтва , науковців та громадських діячів почесною нагородою Лицарський орден «Маестро» «За особистий внесок у кіномистецтво та високу професійну майстерність».

 

Почесним президентом кінофестивалю є український кінорежисер і оператор Олександр Коваль, генеральний директор - Лариса Єфіменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11326
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду