Людмила Горделадзе хоче випустити в прокат документальний альманах «Українська кіноправда»

Людмила Горделадзе хоче випустити в прокат документальний альманах «Українська кіноправда»

19 Вересня 2014
6852
19 Вересня 2014
10:53

Людмила Горделадзе хоче випустити в прокат документальний альманах «Українська кіноправда»

6852
Людмила Горделадзе хоче випустити в прокат документальний альманах «Українська кіноправда»
Людмила Горделадзе хоче випустити в прокат документальний альманах «Українська кіноправда»

Директор київського кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе розповіла, що зацікавлена у показах документальних фільмів. Про це вона сказала під час круглого столу «Ідеологія українського кіновиробництва», що відбувся 18 вересня в рамках фестивалю «ГогольFest-2014».

 

Розвиваючи тезу, що українському глядачеві потрібне актуальне кіно, пані Горделадзе відзначила, що цю нішу можуть зайняти порівняно недорогі у виробництві документальні стрічки, здатні викликати у глядачів відгук не менший, ніж ігрова картина.

 

Як приклад вона навела документальну стрічку «Війна за свій рахунок» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія, який нещодавно демонструвався у «Жовтні». «Цей фільм на 30 хвилин про те як наші хлопці-добровольці готуються піти на фронт і йдуть на війну. Просувався він тільки в інтернеті. Тим не менше, 400 місць у залі виявилося замало. У результаті ми зібрали значу суму доброчинного внеску», - розповіла Людмила Горделадзе.

 

Також вона відзначила, що аншлаг супроводжувався емоційною реакцією глядачів: «В очах глядачів були сльози - це кіно, здатне зараз схвилювати аудиторію».

 

Як розповіла пані Горделадзе, стрічка «Війна за свій рахунок» отримала прокатне посвідчення. Однак, оскільки у прокат виходять лише повнометражні проекти, до цього фільму потрібно підібрати ще один. Пошуки такої картини ще ведуться. «Я сьогодні подивилася фільм «Контакт» Мустафи Найєма та Богдана Кутєпова . Дуже сильне кіно про те, як наші військові забирають військовополонених. Актуальний фільм, хронометраж -  40 хвилин. Для альманаху підходить», - поділилася ідеєю Людмила Горделадзе.

 

 


 

Директор кінотеатру «Жовтень» хоче об'єднати стрічки «Війна за свій рахунок» та «Контакт» у альманах «Українська кіноправда». «Інші альманахи документального кіно я чекаю від продюсерів, від Держкіно й ініціативних груп. Таке кіно кінотеатр «Жовстень» показуватиме», - сказала пані Горделадзе.

 

Один з авторів стрічки «Контакт», Богдан Кутєпов, розповів у коментарі «Детектор медіа», що вже отримав пропозицію пані Горделадзе.

 

 

 
 

 

 

Окрім Людмили Горделадзе до круглого столу «Ідеологія українського кіновиробництва» долучилися голова Державного агентства з питань кінематографії Пилип Іллєнко, директор мережі кінотеатрів «Кінопалац» та компанії B&H Богдан Батрух, продюсер Анна Паленчук, начальник управління держрегулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Станіслав Притула, продюсер Володимир Філіппов та кінорежисер Михайло Іллєнко.

 

 


  

 

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6852
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду