Зураб Аласанія: «Суспільне мовлення здатне окупити себе»

Зураб Аласанія: «Суспільне мовлення здатне окупити себе»

2 Вересня 2014
8067
2 Вересня 2014
14:25

Зураб Аласанія: «Суспільне мовлення здатне окупити себе»

8067
Зураб Аласанія: «Суспільне мовлення здатне окупити себе»
Зураб Аласанія: «Суспільне мовлення здатне окупити себе»

Суспільне мовлення здатне окупити себе, створюючи програми для людей, а не для  влади, заявив генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія в програмі Романа Коляди «Український вимір», що виходить в ефірі радіо УР-1. Про це повідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України (НРКУ).

 

Медіа спільнота в численних дискусіях про запровадження  суспільного мовлення в Україні одним з каменів спотикання називає проблему фінансування. Зураб Аласанія вважає, що завдання є вирішуваним, і суспільне мовлення не повинне залежати ні від чиїх грошей, навіть державних. За підрахунками керівника НТКУ, вже за чотири роки кожному пересічному споживачу медіапродукції достатньо буде сплачувати раз на рік 5 гривень, щоб суспільне мовлення могло утримувати себе і пропонувати якісний контент.

 

Ключовим для суспільного мовлення буде питання кадрів, і тут, на переконання Генерального директора НТКУ, важливо мати в команді людей, які мають бажання і вміють працювати на результат.    

 

Наступний випуск «Українського виміру», присвяченого обговоренню проблем створення суспільного мовлення, вийде в ефірі УР-1 11 вересня о 13.10.

 

Нагадаємо, Генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов заявив у програмі «Український вимір», що успіх матиме той суспільний канал, якому глядач довірятиме.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8067
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3446 дн. тому
Спроба зробити суспільного мовника вже була. У нас уже є приклад абонплати за радіоточки. Кінець цієї афери відомий - майже повна відмова від дротового мовлення в усіх регіонах України. Зараз ми те саме зробимо з телебаченням? Навіщо платити за аласан-тб, якщо є безкоштовні 1+1, ICTV, Інтер.... та ще сотня каналів?
ДЛЯ СБУ
3544 дн. тому
СВОЛОТУ-ВОРА ЛИЕВА УБЕРИ И КАНАЛ ОКУПИТ СЕБЯ. ЧЕ ТЫ ЗА НЕГО ТАК ДЕРЖИШЬСЯ. МНОГО ПООБЕЩАЛ НАВОРОВАТЬ МИНИСТР НЕДОДЕЛАННЫЙ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду