Луганський антисепаратистський сайт «Інформатор» зазнав потужної DDoS-атаки

Луганський антисепаратистський сайт «Інформатор» зазнав потужної DDoS-атаки

13 Серпня 2014
9278
13 Серпня 2014
14:34

Луганський антисепаратистський сайт «Інформатор» зазнав потужної DDoS-атаки

9278
Луганський антисепаратистський сайт «Інформатор» зазнав потужної DDoS-атаки
Луганський антисепаратистський сайт «Інформатор» зазнав потужної DDoS-атаки

7 серпня луганське інтернет-видання «Інформатор» зазнало потужної цілеспрямованої DDoS-атаки, незначні атаки на ресурс відбуваються і досі. Про це повідомляє Інститут маосовї інформації (ІМІ) з посиланням на редакцію.

 

«П'ять днів тому почалася потужна атака. Це була цілеспрямована DDoS-атака. Відвідуваність була близько 10 тисяч користувачів на хвилину. Такої атаки не витримають навіть потужні ресурси. Тому ми використовуємо дуже серйозний хостинг, серйозний захист. І, на жаль, коли захист починає блокувати DDoS-атаки, потрапляють під неї і нормальні користувачі.Тут зрозуміло, що просто когось не влаштовує наш ресурс. Кого не влаштовує, зрозуміло всім», - йдеться в коментарі видання.

 

Проект informator.lg.ua стартував всередині травня. У виданні працюють луганські журналісти, які були змушені покинути рідні міста у зв'язку з нападами і погрозами, але не змінили своєї місії доносити повну інформацію про ситуацію в регіоні. «Інформатор» публікує новини про поточну ситуацію на Луганщині, зниклих та викрадених людей.

 

«Це відповідь на спроби проросійських екстремістів закрити рота незалежним засобам масової інформації і журналістам. З початку травня, коли озброєні сепаратисти захопили обласний центр і весь південь Луганської області, бути журналістом на Луганщині стало небезпечним: на наших колег здійснюються напади, їх викрадають і катують. Екстремісти, які контролюють регіон, роблять все для того, щоб інформація про те, що відбувається там, не виходила за його межі», - зазначає редакція на своєму сайті.

 

Відомості інтернет-виданню надають інформатори - мешканці Луганської та Донецької областей, люди різних професій та соціальних груп. Імена журналістів та інформаторів сайт не розкриває задля їх безпеки.

Нагадаємо, в останні тижні хакерської атаки зазнавали також новинний сайт «ЛІГАБізнесІнформ», Урядовий портал та офіційний сайт Президента України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9278
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду