Перемогу в національному конкурсі Одеського кінофестивалю здобула стрічка «Листопад»

Перемогу в національному конкурсі Одеського кінофестивалю здобула стрічка «Листопад»

18 Липня 2014
12320
18 Липня 2014
21:37

Перемогу в національному конкурсі Одеського кінофестивалю здобула стрічка «Листопад»

12320
Перемогу в національному конкурсі Одеського кінофестивалю здобула стрічка «Листопад»
Перемогу в національному конкурсі Одеського кінофестивалю здобула стрічка «Листопад»
Сьогодні, 18 липня, на Одеському міжнародному кінофестивалі-2014 вручили перші нагороди. Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа».

Нагороду «Дюк» у номінації «Найкращий український короткометражний фільм» та премію в розмірі 10 тисяч гривень здобув фільм «Листопад» Марії Кондакової.

Приз  за найкращу акторську роботу у Національній конкурсній програмі поділили Станіслав Боклан за роль у стрічці «Поводир» та Усхан Чакир, який знімався у стрічці «Люби мене» Марини Ер Горбач та Мехмета Багадир Ера (Україна-Туреччина). Як розповіла продюсер стрічки «Люби мене» Олена Єршова, для Усхана Чакіра це була дебютна роль у кіно.

Церемонія нагородження розпочалася з повідомлення про раптову смерть актора театру і кіно, народного артиста України Віталія Лінецького. Його пам'ять та трагічну загибель людей внаслідок падіння збитого малайзійського пасажирського літака Boeing-777 рейсу МН17 вшанували хвилиною мовчання.

У своєму вступному слові президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко відзначила, що минулий рік був безпрецедентно продуктивним для кіногалузі та запам`ятався 57 новими фільмами й проектами.
 
Решту нагород національної конкурсної програми було розподілено так:

Спеціальний диплом журі національної конкурсної програми
здобув оператор стрічки «Поводир» Олеся Саніна Сергій Михальчук.

Ще один спеціальний диплом журі національної конкурсної програми - у режисера фільму «Зелена кофта» Володимира Тихого.

Третім спеціальним дипломом журі Національної конкурсної програми нагороджено режисерів стрічки «Люби мене» Марину Ер Горбач та Мехмета Багадира Ера (Україна-Туреччина).

Нагорода за найкращий проект пітчингу та премії від девелоперської  крмпанії UDP дісталася проекту «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк (режисер) та Ігоря Савиченка (продюсер).

Спеціальна відзнака з-поміж проектів пітчингу - у стрічки «Олександр Довженко. Одеський дебют» Костянтина Коновалова (режисер) та Володимира Філіппова (продюсер).

Премія за найкращий проект Work In Progress від авіакомпанії МАУ – у картини «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка й продюсера Володимира Філіппова. Головну роль у цьому фільмі грав Віталій Лінецький. Як розповів Тарас Ткаченко, актор встиг завершити зйомки лише половини сценарію за його участі. Однак на решту частини сценарію іншого актора не запрошуватимуть.

Премія за найкращий проект Work In Progress від компанії Megogo – у стрічки «Моя бабуся Фаня Каплан» Олени Дем’яненко (режисер і продюсер) та Дмитра Томашпольського (продюсер).

Нагороду Міжнародної федерації кінопреси за найкращий український повнометражний фільм здобула картина «Зелена кофта» Володимира Тихого.

Спеціальну відзнаку Міжнародної федерації кінопреси здобула документальна стрічка «Присмерк» Валентина Васяновича.

Спеціальна відзнака. Короткий метр  – у «Листопада» Марії Кондакової.

Диплом Міжнародної фередації кінопреси у номінації «Найкращий український короткометражний фільм» здобула стрічка «Балажер. Коригування дійсності» Лесі Кордонець (Україна, Швецарія).
 
Імена решти лауреатів 5-го ОМКФ буде оголошено 19 липня. Як повідомила Вікторія Тігіпко, «червона доріжка» у суботу пройде у стриманому форматі, а всі розважальні вечірні заходи скасовано.

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду