Раніше Росія в загибелі телеоператора звинувачувала Коломойського, тепер - українського полковника

Раніше Росія в загибелі телеоператора звинувачувала Коломойського, тепер - українського полковника

11 Липня 2014
8764
11 Липня 2014
20:04

Раніше Росія в загибелі телеоператора звинувачувала Коломойського, тепер - українського полковника

8764
Раніше Росія в загибелі телеоператора звинувачувала Коломойського, тепер - українського полковника
Раніше Росія в загибелі телеоператора звинувачувала Коломойського, тепер - українського полковника

Слідчий комітет Росії (СКР) виступив із заявою підозрює командира дивізіону донецького зенітного ракетного полку у вбивстві оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна. Про це повідомив журналістам офіційний представник СК РФ Володимир Маркін (на фото), інформує російське агентство «РИА Новости».

 

За версією СК РФ, полковник віддав наказ стріляти на ураження в цивільних осіб. Російські слідчі назвали прізвище підозрюваного як Маламен. «У вбивстві Анатолія Кляна підозрюється командир дивізіону донецького зенітного ракетного полку полковник Маламен, який, за версією слідства, особисто віддав наказ стріляти на ураження в цивільних осіб, в результаті якого і був убитий Клян», - заявив пан Маркін.

 

Раніше  офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін звинуватив у загибелі оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

 

Як писала «Детектор медіа», про загибель оператора Анатолія Кляна у ніч на 30 червня повідомив «Первый канал». За повідомленням каналу, оператор перебував поряд з однією з українських військових частин, куди приїхав робити репортаж разом з кореспондентом і звукооператором. Поїздку організувала прес-служба самопроголошеної «Донецької народної республіки».

 

Пізніше у Донецьку був арештований спікер «верховної ради» самопроголошеної «Донецької народної республіки» (ДНР) Володимир Макович за підозру у причетності до загибелі оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна. За словами віце-прем'єра ДНР, Володимир Макович «підозрюється в причетності до ситуації, що призвела до загибелі російського журналіста, оператора "Первого канала" Анатолія Кляна». Спікер заарештований до з'ясування ступеня його вини, повідомив лідер сепаратистів.

 

Нагадаємо, офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін заявив про підозру у вбивстві під Луганськом співробітників каналу «Россия 1» (ВДТРК) Ігоря Корнелюка та Антона Волошина українській льотчиці Надії Савченко, яка невідомо яким чином опинилася на території Росії, була арештована і перебуває за рішенням російського суду в СІЗО міста Воронежа.

 

На офіційному сайті Слідчого комітету РФ вказано: «За даними слідства, під час військових дій в районі Луганська в червні цього року Савченко вступила в батальйон «Айдар». Дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала ці координати бойовикам. Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний постріл, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду