В Луганську терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії

В Луганську терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії

4 Липня 2014
8259

В Луганську терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії

8259
В Луганську терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії
В Луганську терористи захопили будівлю державної телерадіокомпанії

Озброєні терористи захопили у м.Луганську будівлю обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК, канал «ЛОТ»). Про це повідомляє інтернет-видання «Радіо Свобода».

 

Як передав кореспондент «Радіо Свобода», на територію ОДТРК приїхали озброєні бойовики у камуфляжі. На них були георгіївські стрічки, а на машині - російський триколор.

 

За словами журналіста «Радіо Свобода», один із бойовиків сказав телевізійникам, що їхній канал закривається. При цьому він заявив, що тепер телеканал працюватиме у новому форматі, щоправда не уточнив, у якому саме.

 

Водночас бойовики шукали генерального директора телерадіокомпанії Родіона Мірошника. Нагадаємо, 9 квітня Державний комітет телебачення і радіомовлення звільнив пана Мірошника з посади генерального директора Луганської обласної державної телерадіокомпанії та достроково розірвав з ним контракт «у зв'язку з постійним недотриманням балансу в інформаційних випусках Луганського обласного телебачення».

 

28 травня Ленінський районний суд Луганська під головуванням судді Олени Бугери скасував наказ Держкомтелерадіо про його звільнення.

 

Спочатку пана Мірошника не було на місті, потім він приїхав і провів переговори з сепаратистами. Після  цього співробітників ОДТРК попросили залишити будівлю.

 

Наразі областе телебачення і радіо Луганщини відключене, не працює також місцева радіостанція «Пульс».

 

Генеральний директор Луганської обласної державної телерадіокомпанії Родіон  Мірошник відмовився коментувати ситуацію «Радіо Свобода», пославшись на зайнятість.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 квітня на територію Луганської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) «ЛОТ» незаконно потрапила група невідомих з автоматами Калашникова.  Переговори з сепаратистами провів виконуючий обов'язки гендиректора ЛОДТРК Віталій Гаркуша. За інформацією видання, у ході переговорів було вирішено, що телекомпанію «ЛОТ» сепаратисти займати не будуть. Щоправда, терористи отримали доступ до ефіру для своїх заяв. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду