«Трускавецька газета» спільно з рухом «Чесно» ініціювала антикорупційний спецвипуск

4 Червня 2014
9159
4 Червня 2014
11:25

«Трускавецька газета» спільно з рухом «Чесно» ініціювала антикорупційний спецвипуск

9159
«Трускавецька газета» спільно з рухом «Чесно» ініціювала антикорупційний спецвипуск

У Дрогобичі вийшов спецвипуск «Трускавецької газети», де перераховані імена місцевих корупціонерів.

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» головний редактор, засновник і видавець газети Руслан Солонець, журналісти й активісти руху вирішили таким чином запустити процес люстрації в місті.

 

«Ми постійно досліджуємо діяльність місцевої влади, - розповідає пан Солонець. - І моніторимо не лише для себе, а й щоби люди про це дізналися. Тому виникла така ідея - опублікувати матеріали в пресі. І я вирішив, що це можна подати як спецвипуск. Газета вийшла у складчину: учасники руху "Чесно в Дрогобичі" спільними зусиллями профінансували друк».

 

Дані про депутатів міської ради та інших містян, які чинять зловживання, вмістилися на чотирьох сторінках. Наклад - три тисячі примірників.

 

«Загалом дуже сумна картина. Цифрами розвінчуються всі окозамилювальні виступи на ТБ колишніх опозиціонерів (які на заході де-факто є партіями влади). Захист українців? Реформування партії? Боротьба з корупцією? Люстрація осередків? Варто не слухати, а дивитися на дії. Тому чекаємо не лише слів. І, сподіваюся, українці нарешті почнуть думати не вухами», - каже пан Солонець.

 

Спецвипуск поширюється безкоштовно у Дрогобичі та довколишніх містах. За словами редактора «Трускавецької газети», відомості про корупцію користуються попитом. «До редакції звертаються люди із запитаннями, де можна придбати цю газету, - розповів пан Солонець - Телефонують і герої публікацій - депутати, наприклад. Вони цікавляться, на якій підставі ми зарахували їх до числа корупціонерів. Пояснюємо, що за основу взяли критерії руху «Чесно» щодо моніторингу діяльності депутатів Верховної Ради, адаптувавши їх до моделі місцевої влади».

 

Головний редактор каже, що з технічних причин до спецвипуску увійшли не всі дані моніторингу руху «Чесно» в Догобичі. «Наприклад, аналіз діяльності обласних депутатів і нардепа-мажоритарника не вмістилися. Мабуть зробимо у наступному випуску», - додав пан Солонець.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду