«Пожежа у тунелях телевежі – підпал», - очевидець (УТОЧНЕНО)

9 Травня 2014
10529
9 Травня 2014
10:54

«Пожежа у тунелях телевежі – підпал», - очевидець (УТОЧНЕНО)

10529
«Пожежа у тунелях телевежі – підпал», - очевидець (УТОЧНЕНО)

Загорання кабелів у тунелях між Київською телевежею та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ), яке відбулося 9 травня о 4.37 ранку, є підпалом. Про це у коментарі «Детектор медіа» розповів прес-секретар Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Павло Білоножко, який прибув на місце інциденту щоб з'ясувати причини та наслідки пожежі.

 

У коментарі пан Білоножко зауважив, що правоохоронні органи схильні думати, що загорання кабелів у тунелях телевежі виникло через вкидання у ці тунелі запальної сумішші.

 

«Це диверсія. Тільки диверсія. Жодних інших причин немає. Щойно переговорили з міліціонерами, вони чітко говорять, що це підпал», - сказав пан Білоножко.

 

Після публікації цієї цитати Павла Білоножка, до «Детектор медіа» звернувся генеральний директор Концерну РРТ Олександр Півнюк, який заявив, що не уповноважував пана Білоножка коментувати пожежу у тунелях телевежі.


«Так, я не маю права коментувати події без дозволу директора. Але я ще й є громадянином цієї країни і можу говорити те, що бачу на власні очі. Я прокоментував події як очевидець», - сказав пан Білоножко, коментуючи претензії гендиректора Концерну РРТ.


Як повідомив на своїй сторінці у Facebook журналіст-розслідувач Артем Шевченко, невідомі вкинули до тунелю, в якому проходять кабелі телевежі, «коктейль Молотова».

 

«Сьогодні десь о 3:30 ранку невідомий кинув коктейль Молотова у колодязь, в якому проходять оптоволоконні лінії Концерну РРТ біля аппаратно-студійного комплексу, так званого "олівця" на Дорогожичах у Києві. в результаті - немає ефірного мовлення телеканалів, зокрема, Інтер, УТ-1, НТН, ТРК Київ, а також радіостанцій 98 FM, Гала Радіо, 100,5, Просто Радіо,105,5», - написав журналіст.

 

Джерела «Детектор медіа» припускають, що підпал кабелів телевежі спрямований на зрив трансляції теледебатів кандидатів на пост Президента України під час «Національних дебатів» на Першому національному, перший епізод яких має вийти сьогодні, 9 травня, об 19.00.

 

Нагадаємо, 9 травня у Києві о 4:37 ранку сталося  загорання кабелів у тунелях між Київською телевежою та приміщенням Національної телерадіокомпанії України (НТКУ). Через пожежу деякі канали, в тому числі і загальнонаціональні, які мовлять через дану телевежу, були відсутні в ефірі приблизно п'ять годин. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду