Сепаратисти краще розуміють важливість місцевого телебачення, ніж влада – експерти

7 Травня 2014
8911
7 Травня 2014
09:35

Сепаратисти краще розуміють важливість місцевого телебачення, ніж влада – експерти

8911
Сепаратисти краще розуміють важливість місцевого телебачення, ніж влада – експерти

Для протидії сепаратизму абсолютно не використовується ресурс обласних теname="_GoBack">лерадіокомпаній, які фінансуються з бюджету, укомплектовані місцевими журналістами і є рейтинговими для місцевого населення. Про це йдеться у щотижневому аналітичному віснику Міжнародного центру політичних досліджень (МЦПД) InsideUkraine.

 

Влада в Києві не налагодила комунікації з цими державними компаніями, не існує механізму відбору ключових повідомлень, які транслюватимуться місцевому населенню. Натомість сепаратисти прекрасно розуміють важливість впливу телебачення на ситуацію та настрої населення, а тому окрім телевеж нарівні з адміністративними будівлями та силовими структурами робляться спроби захоплювати також ОДТРК, наголошують експерти.

 

На думку МЦПД, провали влади у проведенні антитерористичної операції на Донбасі ще більше посилюються відсутністю елементарної інформаційної політики.

 

«Більше того, не існує єдиного державного органу, який би регулярно надавав інформацію про події на Донбасі та кроки, які приймає Уряд для протидії зовнішньому агресору та сепаратистам», - йдеться у повідомленні МЦПД.

 

Інформаційна політика повинна мати конкретну мету та визначити проблеми, які вона вирішує, вважають експерти. Як і будь-яка інша політика, вона повинна мати державний орган, відповідальний за її впровадження, та нормативно-правове поле реалізації. Якщо є перешкоди для її імплементації, їх потрібно чітко визначити та усунути.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8911
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
3797 дн. тому
Так ви там уже визначтесь якось - що вам потрібніше - державний орган для впровадження інформаційної політики чи суспільне телебачення , вільне від будь-яких обов'язків перед державою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду