У Копенгагені стартує «Євробачення-2014»

У Копенгагені стартує «Євробачення-2014»

4 Травня 2014
12002
4 Травня 2014
17:00

У Копенгагені стартує «Євробачення-2014»

12002
У Копенгагені стартує «Євробачення-2014»
У Копенгагені стартує «Євробачення-2014»

4 травня о 18:50 за київським часом у Копенгагені розпочнеться урочиста церемонія відкриття «Євробачення-2014». Про це повідомляється на сайті конкурсу.

 

Перший півфінал, як писала «Детектор медіа», відбудеться 6 травня.  На сцені B&W Hallerna виступлять представники з 16 країн Європи, серед яких представниця України Марія Яремчук із піснею Tick-Tock.

 

Україна виступатиме у першому півфіналі дев`ятою.

 

Як і перший, півфінал  8 травня та фінальне змагання 10 травня транслюватимуться в прямому ефірі о 22.00 на Першому національному.

 

Цього року у конкурсі візьме участь 37 країн. Як повідомляла  «Детектор медіа», раніше 12 європейських мовників заявили про відмову участі в «Євробаченні-2014». Більшісь із них прийняли таке рішення з фінансових причин. Це Хорватія, Чехія, Словаччина, Сербія, Люксембург, Андорра,  Болгарія, Туреччина, Боснія і ГерцоговинаКіпр, Монакота Марокко.

 

Польща (TVP) та Португалія (RTP) повернулися до конкурсу цього року. Участь Словенії довго лишалася під питанням, однак зрештою відповідь представників стала позитивною.

 

«Євробачення» - щорічний міжнародний телевізійний пісенний конкурс, який проводиться під егідою Європейської мовної спілки (ЄМС) (European Broadcasting Union) з 1956 року та в якому беруть участь представники країн-членів ЄМС.

 

Завдяки перемозі Еммілі де Форест з піснею Only Teardrops у Мальме, ПКЄ-2014 проходить у Данії.

 

Україна бере участь у конкурсі з 2003 року.Завдяки перемозі Руслани з піснею Wild Dances у 2004 році в Туреччині, ПКЄ-2005 відбувся в Києві у Палаці спорту. З 2008 року ПКЄ складається з 2-х півфіналів та 1 фіналу, які транслюються у прямому ефірі. До фіналу автоматично потрапляють країни «Великої П'ятірки» (Франція, Велика Британія, Німеччина, Іспанія та Італія) та країна-переможниця минулого року. На ПКЄ-2013 у Швеціі (Мальме) Україну представляла Злата Оґнєвіч з піснею Gravity, яка посіла третє місце у фіналі.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.eurovision.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12002
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду