Держкомтелерадіо закликає розірвати інформаційну угоду з Російською Федерацією

Держкомтелерадіо закликає розірвати інформаційну угоду з Російською Федерацією

30 Квітня 2014
9682
30 Квітня 2014
15:00

Держкомтелерадіо закликає розірвати інформаційну угоду з Російською Федерацією

9682
Держкомтелерадіо закликає розірвати інформаційну угоду з Російською Федерацією
Держкомтелерадіо закликає розірвати інформаційну угоду з Російською Федерацією

Державний комітет телебачення і радіомовлення звернувся до українського Уряду з пропозицією зупинити дію угоди між Україною та Росією про співробітництво в галузі інформації, якою сторони зобов'язувались сприяти створенню  умов для широкого та вільного взаємного розповсюдження інформації з метою подальшого поглиблення знань про життя народів їхніх держав.  Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Підставою для такого рішення Комітет вважає «систематичні та зухвалі порушення з боку Росії домовленостей між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації».

 

«Всупереч угоді Росія розв'язала проти України справжню інформаційну війну. Російські ЗМІ уже тривалий час пропагують посягання на територіальну цілісність нашої держави, розпалюють міжнаціональну ворожнечу, культивують насильство та ксенофобію. Російська пропаганда, наслідуючи найгірші зразки тоталітарних режимів, створює "паралельну реальність страшної загрози", ігноруючи при цьому усі домовленості про співпрацю у сфері медіа», - йдеться у повідомленні.

 

В Держкомтелерадіо запевняють, що російська пропаганда, оперуючи величезними фінансовими ресурсами, які спрямовуються на підтримку підконтрольних Кремлю ЗМІ, намагається спотворити прагнення українського народу жити у власній незалежній, соборній, демократичній та європейській державі.

 

«Російські ЗМІ свідомо нав'язують власним громадянам та українцям думку, що РФ має виключне право втручатися у внутрішні справи України, зокрема захищати інтереси російськомовних громадян. Насправді ж Росія підтримує терористів, сепаратистів та зрадників українського народу і його держави», - зазначає прес-служба Комітету.

 

У Держкомтелерадіо переконані, що саме завдяки втручанню Росії у внутрішні справи України почастішали факти перешкоджанню роботі вітчизняних та іноземних журналістів. Проросійські екстремісти захоплюють телерадіокомпанії, викрадають журналістів, незаконно привласнюють майно державних телерадіокомпаній.

 

Зважаючи на викладене та відповідно до положень Закону України «Про міжнародні договори України» від 29 червня 2004 року № 1906, Держкомтелерадіо України вважає за доцільне вжити заходів щодо зупинення дії угоди.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду