ГО «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення (ВІДЕО)

ГО «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення (ВІДЕО)

23 Квітня 2014
9839
23 Квітня 2014
15:00

ГО «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення (ВІДЕО)

9839
ГО «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення (ВІДЕО)
ГО «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення (ВІДЕО)

Громадська організація «Детектор медіа» зняла ролик про суспільне мовлення. Мета ролика - просто і доступно пояснити, що таке суспільне мовлення і чим воно відрізняється від державних і комерційних медіа.

 

«У вересні минулого року "Детектор медіа" замовила соціологічне опитування, яке виявило, що 76% населення України абсолютно нічого не знають про ідею створення суспільного мовлення. Революційні події в країні і запуск альтернативних громадських мовників цю ситуацію, напевне, дещо змінили. Однак ми переконані, що чіткого розуміння того, що ж таке суспільне мовлення у багатьох людей ще й досі немає. Тому й виникла ідея створити цей ролик, щоб допомогти людям зрозуміти, які переваги вони отримають з появою незаангажованих громадських мовників?», - пояснює Віталій Яринич, виконавчий директор ГО «Детектор медіа».

 

У ролику знялися відомі журналісти та медіаексперти, зокрема: Наталія Лигачова (шеф-редактор інтернет-видання «Детектор медіа»), Діана Дуцик (заступник директора Могилянської школи журналістики), Зураб Аласанія (генеральний директор Національної телекомпанії України), Наталія Соколенко (журналістка, ініціаторка створення «Громадського радіо»), Андрій Куликов (журналіст, телеведучий), Богдана Бабич (ініціаторка створення «Спільнобачення»), Сергій Рачинський (медіаексперт).

 

Відео створене спільно з проектом hromadske.tv.

 

 

Ролик знято в рамках проекту MYMEDIA, одне зі стратегічних завдань якого - просування ідеї громадського мовлення у країнах Східного партнерства та Туреччині.

 

Нагадуємо, в рамках цього ж проекту ГО «Детектор медіа» провела конкурс журналістських матеріалів про громадське мовлення, призовий фонд якого склав 26 тис. грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9839
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
bgf
3680 дн. тому
back in 1980
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду