«Інтер-Фільм» відмовився від прокату трьох російських стрічок

«Інтер-Фільм» відмовився від прокату трьох російських стрічок

11 Квітня 2014
17693
11 Квітня 2014
10:35

«Інтер-Фільм» відмовився від прокату трьох російських стрічок

17693
Але заявляє, що продовжує дистрибуцію кіно виробництва РФ в Україні
«Інтер-Фільм» відмовився від прокату трьох російських стрічок
«Інтер-Фільм» відмовився від прокату трьох російських стрічок

Представники «Інтер-Фільм» звернулися до ЗМІ із роз`ясненням позиції компанії щодо дистрибуції російських стрічок.

 

Таку заяву вони поширили після повідомлень в українських і російських ЗМІ, що «Інтер- Фільм-Одеса» відмовилася від прокату драми «Вісімка» Олексія Учителя, бойовика «22 хвилини» Василя Сєрікова та комедії «Кухня в Парижі» Дмитра Дяченка «у зв`язку зі складною ситуацією в країні». Всі три стрічки - виробництва Російської Федерації.

 

«Ми ніколи не керувалися і не керуємося на даний час будь-якою політичної мотивацією при підборі і випуску репертуару з прокату фільмів, а керуємося потенційною зацікавленістю українського глядача до фільмів, що випускаються, виключно договірними відносинами з кіностудіями, вимогами чинного законодавства України», - йдеться в заяві за підписами директора з кінопрокату «Інтерфільм Інтернешнл» Артема Головашкіна та директора з маркетингу «Інтерфільм Інтернешнл» Юлії Яценко.

 

Водночас представники компанії підтвердили, що стрічки Учителя, Сєрікова та Дяченка не вийдуть у прокат з юридичних та, в тому числі, з «морально-етичних міркувань, пов`язаних із ситуацією в країні».

 

«Що стосується прокату в Україні проекту "Кухня в Парижі", ми не випускаємо його з причини непідписання умов контракту щодо його прокату з продюсерами цього фільму, а кінофільмів Олексія Учителя "Вісімка" і Василя Серікова "22 хвилини" - в результаті відсутність контракту на їх прокат в Україні, в тому числі, і з морально-етичних міркувань, пов'язаними з обстановкою в країні і несвоєчасним випуском в прокат даних фільмів в цих умовах», - заявляють у «Інтер-Фільмі».

 

Нагадаємо, у березні від показів російських стрічок відмовилися київський кінотеатр «Магнат» (торговий центр «Біличі»), львівський кінотеатр «Планета кіно».

 

11 березня російські діячі поширили звернення, у якому виступили за анексію Криму: «У дні, коли вирішується доля Криму і наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем. Наша спільна історія і спільне коріння, наша культура і її духовні витоки, наші фундаментальні цінності і мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів і наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції Президента Російської Федерації щодо України та Криму».

 

Підписи під цим листом поставили понад 500 діячів культури РФ. Серед них і народний артист Росії Олексій Учитель.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17693
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду