Зубрицький допомагав у піарі Захарченку, але старшим був Видрін – піарник Дмитро Носиков

Зубрицький допомагав у піарі Захарченку, але старшим був Видрін – піарник Дмитро Носиков

9 Квітня 2014
12211
9 Квітня 2014
18:51

Зубрицький допомагав у піарі Захарченку, але старшим був Видрін – піарник Дмитро Носиков

12211
Зубрицький допомагав у піарі Захарченку, але старшим був Видрін – піарник Дмитро Носиков
Зубрицький допомагав у піарі Захарченку, але старшим був Видрін – піарник Дмитро Носиков

Керівник медіахолдингу «Контакт» Віктор Зубрицький допомагав у піарі екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, але вищим за нього в плані піар-консультацій був політтехнолог Дмитро Видрін. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» заявив піарник Дмитро Носиков, керівник продакшну klvr.pro, який упізнав себе на схемі зв'язків Віктора Зубрицького, оприлюдненій міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

 

«Я вважаю, що дійсно пан Зубрицький біля пана Захарченка відповідав за певні питання, і дійсно в певних питаннях з точки зору піару допомагав. Але старшим у будь-якому разі був Видрін», - каже він.

 

«Це відомий факт, що Видрін консультував і Захарченка, і Януковича. Тому я дуже здивований, що роль Волдеморта віддали Зубрицькому, ніби він найгірший у схемі, а про Видріна нічого не сказали. Насправді старшим завжди був Видрін, і про це всі знають», - каже пан Носиков.

 

За словами пана Носикова, він контактував з Віктором Зубрицьким з приводу проекту «За мир», який під час Євромайдану розробляла команда Дмитра Носикова. Пан Зубрицький курирував цей проект, і канал «112-Україна» був єдиним каналом, який узяв в ефір ролик No War. Пан Носиков каже, що мав одну зустріч з Дмитром Видріним, який «зарубав» проект «За мир».

 

«Пан Видрін на той момент зустрічався зі мною в статусі радника президента Януковича, який відповідає за піар влади, відповідає за стратегію позиціонування влади. Мене до нього привів пан Федько (Юрій Федько, заступник начальника департаменту МВС по боротьбі з економічними злочинами. - ТК), щоб він (Дмитро Видрін. - ТК) оцінив усі ініціативи, які ми накреативили, і після цього доніс президенту і міністру Захарченку. Це була дуже жорстка зустріч. Після неї ми не спілкувалися», - розповів пан Носиков.

 

Дмитро Носиков вважає Віктора Зубрицького власником телеканалу «112-Україна». «Канал "112" - це не "1+1", навіть не 5 канал. Це по суті такий самий інді-канал, як "Громадське" чи "Еспресо". Це абсолютно підйомні гроші. Я думаю, що Зубрицький був здатний це побудувати», - каже він.

 

При цьому він визнає, що канал мав тісні зв'язки з МВС Віталія Захарченка, оскільки мав доступ до їх бази даних усіх надзвичайних подій. Про цю базу даних в інтерв'ю «Детектор медіа» розповідав сам Віктор Зубрицький, підтверджуючи єдину свою участь у спільному заході з Віталієм Захарченком - обговорення технології розміщення інформації про події в країні на платформі USHAHIDI. «У них на каналі була конкурентна перевага порівняно з іншими каналами - їх пустили в базу МВС усіх подій, що трапляються в Україні. Тобто вони в реальному часі показували на каналі карту того, що в якому місті відбувається. Їх допустили до серверів. Зазвичай такі речі не віддають на публіку. При цьому я впевнений, що вони цю навалу подій не модерували, тому що це фізично неможливо», - цим, на думку пана Носикова, пояснюються чутки про причетність до каналу Віталія Захарченка.

 

Дмитро Носиков каже, що познайомився з Віктором Зубрицьким приблизно рік тому, і тоді пан Зубрицький представлявся керівником продакшну V-TV: «Я зустрічався з ним, і в мене є візитівка керівника продакшну V-TV».

 

На той момент V-TV готувала фільм-розслідування про розкрадання коштів, пов'язаних з «Укрсоцбанком». «Я представляв інтереси компанії ІСА. Моєму замовнику зателефонував журналіст, представився V-TV, телеканал Перший національний, що вони готують розслідування про розкрадання "Укрсоцбанку". Я вирішив розібратися - це моя робота розбиратися в таких ситуаціях. Я зустрівся в ресторані "Токіо" з красивим імпозантним чоловіком в англійському стилі, з метеликом, який сів і каже: "Нам нічого не треба, грошей нам не треба, ми за правду, дайте інформацію"», - розповів пан Носиков про обставини свого знайомства з Віктором Зубрицьким.

 

Раніше в інтерв'ю «Детектор медіа» пан Зубрицький заперечив свій зв'язок з Віталієм Захарченком і запевнив, що той не причетний до каналу «112 Україна».

 

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на прес-конференції 3 квітня заявив, що Віктор Зубрицький як керівник медіахолдингу «Контакт» координував дискредитаційну кампанію Євромайдану і в цей час контактував з низкою «дуже відомих в медійних колах осіб». Також пан Зубрицький, за словами пана Авакова, координував «тітушок».

 

Сам Віктор Зубрицький підтвердив, що він є керівником медіахолдингу «Контакт», але заперечив, що координував «тітушок». Він заявив, що протягом 2012-2013 років був режисером, продюсером, редактором, журналістом, автором понад 70 фільмів, телепрограм і телесюжетів, які виходили на центральних каналах і мають велику кількість переглядів на YouTube. Пан Зубрицький також стверджує, що навколо медійних активів, з якими він працював і які подають об'єктивну інформацію, «згущуються хмари». Назви фільмів і програм, над якими працював, та медіаактивів, до яких мав стосунок, пан Зубрицький не уточнив.

 

Пан Зубрицький є чоловіком співвласниці телеканалу «112-Україна» Ольги Зубрицької, яка, у свою чергу, є сестрою гендиректора і співвласника «112-Україна» Андрія Подщипкова. Виходячи з інтерв'ю журналіста Жана Новосельцева «Дусі», пан Зубрицький мав безпосередній стосунок до телеканалу «112 Україна», до продакшн-студії V-TV (виробник одіозних сюжетів і документальних фільмів «Останнє попередження», що виходили на Першому національному), він же фінансово й тематично сприяв інтернет-телебаченню «Гром.TV» у проведенні розслідувань, у тому числі тих, що дискредитували Євромайдан.

 

4 квітня в ефірі «Шустер live» на Першому національному з'ясувалося, що пан Зубрицький поставив в ефір Першого національного фільм «Адов ад», а потім нібито погрожував Савіку Шустеру і редактору «Шустер live» Володимиру Доліну за обговорення цього фільму в «Шустер live».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12211
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дь
3665 дн. тому
piiiiii*****dorok nouse
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду