Від Бодріяра до абетки

24 Липня 2007
21515
24 Липня 2007
12:32

Від Бодріяра до абетки

21515
У яких кав’ярнях журналісти проводять години дозвілля ? Які книжки вони читають? Розповідають Савік Шустер, Олексій Мустафін, Олексій Гончаренко, Олег Дейнека, Маша Єфросініна та інші.
Від Бодріяра до абетки

Літо – пора відпусток, коли навіть таким вічно зайнятим людям, як журналісти, часом щастить присвятити кілька годин відпочинку з філіжанкою кави або книжкою в руках. Про це «ТК» вирішила поговорити з відомими медійниками, запитавши їх:

 

У якій київській кав’ярні вас можна зустріти?

Яку останню книжку ви прочитали?

 

 

Олексій Мустафін, заступник глави правління з інформаційного мовлення каналу СТБ:

– Це ресторани «Велюр», «Пантагрюель». Також «Дно» - кафе, яке поруч із моєю роботою.

 

– А я зараз підійду до столу і подивлюся, що в мене тут лежить. Так, Пьотр Вайль «Гений места», Ірен Роздобудько «Амулет Паскаля», Генрі Кейман «Испания: дорога к империи».

 

 

Алла Липовецька, головний продюсер проекту «Фабрика зірок», Новий канал:

– В «Нон-стопе». Там я часто завтракаю, ужинаю и, бывает, обедаю. Там демократично, есть парковка и очень удобная развязка. Туда я таскаю всех подруг, и на вопрос «где встречаемся?» другого ответа уже никто не ждет.

 

– «Голые циники» Алексея Семенова. Книжка скоро будет издана, но я читала рукопись. Напомню, Алексей Семенов – это шеф-редактор «Фабрики звезд».

 

 

Вахтанг Кіпіані, шеф-редактор проекту «Великі українці», «Інтер»:

– Я не буваю в київських кафе або ресторанах, хіба з дітьми в «Репризі» чи подібних.

 

– Остання книжка, яку тримав у руках перед відпусткою, називається «Повстанська розвідка діє точно і відважно». Це про бій між ОУН та НКВС у післявоєнні роки на Галичині.

 

 

Віктор Шлінчак, президент холдингу «Главред-медіа»:

– Не знаю... А коли я був у кафе? Улюблений ресторан можу назвати – це «Дольче». Зазвичай, коли в мене є вільний час, мене можна зустріти на Республіканському стадіоні, де я тренуюсь.

 

– Маргарет Тетчер, «Искусство управления государством».

 

 

Савік Шустер, ведучий, «Інтер»:

– Ой, я в разных бываю… В кафе «Нувель», что в Пассаже, в «Пантагрюэле», итальянском ресторане.

 

– Вот последняя книжка, которую прочел, – это «Ганнибал»

 

 

Віктор Сорока, журналіст програми «Факти», ICTV:

– У Києві надто мало хороших кав’ярень, точніше, кав’ярні є, але файної кави немає. Це перша причина, чому мене не часто побачиш у подібних закладах. Друга причина – робота забирає надто багато часу, тож поніжитися за кухликом запашної кави у зручному кріслі випадає дуже рідко. Але якщо випадає нагода, залюбки поспілкуюся з друзями у «Кафці» в «Арені», або у «Кофті» на Лютеранській. Там мені імпонує привітність персоналу, стильний інтер’єр, невимушена атмосфера та ідеальне розташування – у самісінькому центрі, але без зайвого міського галасу.

 

Ледь не забув про улюблене місце – це «Мокко» у Пасажі. Там подають найкращий у Києві чай, там вас чекають і люблять цілодобово! За вишуканістю страв і вмінням їх красиво подати це найкраще місце! Іноді мене можна зустріти у «Джунглях», що на майдані Незалежності. Влітку найчастіше призначаю зустрічі на Оболонській набережній, там маса літніх кафе пристойного рівня. Вечір, дніпровська прохолода, приємна музика, літня тераса, смачна кава і приємна компанія... Що може бути кращим?!

 

– Прочитав дві книжки з психології управління свідомістю та масами. Одну про харизму, другу про психологію лідерства. Дещо почерпнув для себе, дечим поділився із друзями. З художньої літератури повернувся після студентських років до «Доктора Живаго». Враження суперечливі, але читаю з радістю! Паралельно милуюся відточеністю слова та глибиною й сміливістю думки Оксани Забужко у її літературознавчому дослідженні про Лесю Українку. Добре, що хоч хтось авторитетний в Україні може з чистим сумлінням писати про наших геніїв! Чесно кажучи, інтенсивному читанню сприяє відпустка, бо робота змушує поглинати всю періодику, що виходить в Україні, а на художнє слово часу майже не залишається. І це прикро.  

 

 

Лук’ян Сельський, ведучий:

– Із кав'ярень – «Кафка» (неймовірне капучіно), «Волконський» (солодощі).

– Із книжок – Жан Бодріяр, «Символічний обмін». Перечитав. Блискуче.

 

 

Олексій Гончаренко, продюсер «СтарМедіа»:

– Нет такого любимого кафе. Летом предпочитаю там, где есть летние площадки.

 

– Вы знаете, в последнее время читаю киносценарии. От книжек перешел к киносценариям. 

 

 

Андрій Доманський, ведучий, Новий канал:

– В киевском вряд ли, я преимущественно по стране мотаюсь, но вообще если меня и можно где-то встретить, то в Primavera, «весна» по-итальянски. Стоит итальянец за барной стойкой, говорит по-нашему, всегда спросит, что у тебя и как. Короче, приятно.

 

– Из книг – Мария Матиос в русском переводе, «Даруся сладкая» и цикл новелл.

 

 

Олег Дейнека, ведучий 5 каналу:

– Меня можно встретить в пабе на Золотых воротах, можно встретить в «Моменто», иногда можно встретить в каких-то общепитах. Моя любимая очень любит всякие заведения, вроде «Пузатой хаты». Еще мне понравилось в новом заведении Виолы, «Плежер», кажется, называется. Кухня там неплохая.

 

– Из книг? Я очень люблю азбуку. И перечитываю ее каждый раз. А из последнего – Теун Марез. Он не столько писатель – это вождь африканского племени, который посвятил часть своей жизни изучению женского и мужского начала. Собственно, женское начало в книжке меня заинтересовало. А в основном все по необходимости читаю, потому что работа требует. Поэтому приходится быть поклонником книжек о программировании и политтехнологиях. Но это все не так интересно.

 

 

Наталія Івченко, «НІС», випусковий редактор новин К1:

– Не люблю заклади громадського харчування, часто буває дуже цікаво просто посидіти та поспостерігати за людьми. Після народження дитини ходжу по кафе дуже рідко. Востаннє пила каву у кафешці на Подолі, на Сагайдачного. Але вже давно перестала бути завсідницею кав’ярень, тому там мене шукати марно.

 

– Читаю «Развитие личности ребенка», цілий авторський колектив російської Академії Наук. З огляду на підростаюче покоління книга стала улюбленою :). Вона вийшла у трьох частинах – до року, з року і до трьох, і від трьох до п’яти. У ній докладно описаний весь процес психологічного розвитку дитини. Тепер більше знаєш про власне дитинча – чому воно інколи цілу ніч не спить, чому стало більше чіплятися за маму, чому деякі звичні для нас речі для дитини незвичні і, зрештою, як вона бачить маму, тата і весь довколишній світ. Книга цікава, її варто прочитати і тим, хто тільки планує стати батьками, і тим, хто вже виховує дитину.

 

 

Маша Єфросиніна, ведуча, «Інтер»:

– В последнее время бываю в кафе «Волконский», очень люблю там какао.

 

– Поскольку последние два месяца у меня идут репетиции в театре, режиссер Виталий Малахов снабдил меня вторым томом труда господина Станиславского, вот его и штудирую днями и ночами. Станиславский и Чехов.

 

 

Олександр Колодій, колишній ведучий каналу «Інтер»:

 – Много кафе – «Нобель», «Моменто», «Волконский», «Феллини», «Дом Кофе», «Пикассо», «Да Винчи»...

 

– Я читаю довольно специфическую литературу. Это книжка «Соединенные Штаты Европы» о будущем Европы на примере Соединенных Штатов Америки. Это книжка «Электронные правительства Азии», она о новых информационных технологиях, которые положены в основу системной структуры управления азиатских стран. Еще куча специфической литературы, не буду называть. А из художественной – «Трансерфинг реальности» Вадима Зеланда; Ден Браун, «Ангелы и Демоны».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21515
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду