СБУ попередила Шувалова про неприпустимість протиправної поведінки

СБУ попередила Шувалова про неприпустимість протиправної поведінки

1 Квітня 2014
10835
1 Квітня 2014
19:48

СБУ попередила Шувалова про неприпустимість протиправної поведінки

10835
СБУ попередила Шувалова про неприпустимість протиправної поведінки
СБУ попередила Шувалова про неприпустимість протиправної поведінки

Служба безпеки України винесла застереження російському політтехнологу Ігорю Шувалову, але водночас скасувала рішення попереднього керівництва СБУ про заборону його в'їзду в Україну. Рішення про видворення пана Шувалова з України залежатиме від його подальшої діяльності в Україні. Це випливає з коментаря керівника прес-центру СБУ Марини Остапенко, який вона надала «Детектор медіа».

 

«Адміністративна процедура про видворення цього громадянина триває відповідно до законодавства України. Сьогодні СБУ винесла офіційне застереження цій особі про неприпустимість протиправної поведінки. Разом з тим прес-центр підтверджує, що голова СБУ у відповідь на звернення журналістів, зокрема "Шустер live", скасував незаконні та сфальшовані попереднім керівництвом СБУ рішення, які були видані в грудні минулого року, про заборону в'їзду в Україну іноземним журналістам, які працювали в Україні», - повідомила пані Остапенко.

 

На уточнююче запитання «Детектор медіа», чи будуть видворяти пана Шувалова, чи ні, пані Остапенко відповіла: «Подивимося на його поведінку».

 

Раніше Ігор Шувалов заявив, що СБУ відмовилася від претензій до нього і від рішення про видворення його з України. Цю інформацію Марина Остапенко попередньо підтвердила. Пан Шувалов повідомив, що зараз він проходить як свідок у прокуратурі в кримінальних справах проти Віктора Януковича.

 

Як відомо, Ігор Шувалов має стосунок до інформаційної політики телеканалу «Інтер», але формально посади не каналі не обіймає.

 

Нагадаємо, 28 березня Служба безпеки України прийняла рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації, політтехнолога Ігоря Шувалова, який був зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України. Таке рішення в СБУ обумовили «діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви».

 

Сам Ігор Шувалов заявив про намір 31 березня оскаржити це рішення СБУ та повідомив, що це вже друга за цей рік спроба видворити його з України. На вихідних він отримав повістку Генпрокуратури, в якій його запросили з'явитися до ГПУ як свідка на 10:00 31 березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10835
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду