Дніпропетровські бізнесмени залишили країну під загрозою арешту за трансляцію 5-го каналу

Дніпропетровські бізнесмени залишили країну під загрозою арешту за трансляцію 5-го каналу

29 Січня 2014
13323
29 Січня 2014
09:36

Дніпропетровські бізнесмени залишили країну під загрозою арешту за трансляцію 5-го каналу

13323
Дніпропетровські бізнесмени залишили країну під загрозою арешту за трансляцію 5-го каналу
Дніпропетровські бізнесмени залишили країну під загрозою арешту за трансляцію 5-го каналу

Бізнесмен і журналіст з Дніпропетровська Борис Філатов, який є одним з власників торгового центру «Пасаж», що почав минулого тижня замість реклами показувати трансляцію 5-го каналу, змушений був виїхати з України. Про це пан Філатов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Підприємець повідомив, що влада здійснює тиск на нього і його бізнес. Організатором таких дій він назвав віце-прем'єра Олександра Вілкула, що до 2013 року був губернатором Дніпропетровської області.

 

«Даним інформуємо, що у зв'язку тим, що влада Дніпропетровської області під керівництвом віце-прем'єра Вілкула організувала переслідування нас і нашого бізнесу, а саме: відключення енергопостачання та опалення, рейди спецпідрозділу "Беркут" в наші будівлі, реанімування кримінальних справ, інформаційні атаки на проплачених інтернет-ресурсах, ми всі змушені покинути Україну. Підставами для вчинення вищезгаданих дій є наша чітка громадянська позиція, спрямована проти ескалації насильства в країні», - заявив пан Філатов від свого імені та від імені бізнес-партнера Геннадія Корбана.

 

Бізнесмени вважають, що реакція влади на протести та їх підтримку з боку підприємців є неадекватною.

 

«Реакція влади Дніпропетровської області на протести земляків, транслювання 5-го телеканалу на екранах нашого торгового центру, спроби організації допомоги постраждалим на Грушевського, вивішування прапорів Євросоюзу на наших будівлях - є абсолютно неадекватною реакцією і особистою помстою Вілкула і свідченням його агонії. Ми - розумні люди, які розуміють більшість процесів, що відбуваються в Улюбленій Країні. Основна проблема влади - наділення повноваженнями злопам'ятних, недалеких, закомплексованих і інтелектуально малорозвинених людей», - сказано в заяві.

 

Бізнесмени також подякували усім, хто, за їх словами, допоміг уникнути арешту. «Спасибі всім добрим людям, що попередили про можливість арешту і дали можливість вибратися з країни. Не сумнівайтеся. Ми повернемося. Дуже скоро. І в іншу країну. "Лебедине озеро" скоро закінчиться....», - впевнений Борис Філатов.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 25 січня у Дніпропетровську у двох будівлях, які належать одному власнику, і на одній з яких від учора транслювали 5 канал, близько 18.00 вимкнули електроенергію. Торгівельний центр «Пассаж» був знеструмлений, аби припинити трансляцію 5-го каналу. Після цього почалася трансляція «Лебединого озера», що, як відомо, показували на радянському телебаченні в дні ДКНП.

 

Нагадаємо, дніпропетровський журналіст та бізнесмен Борис Філатов, оплатив лікування у Німеччині молодому протестувальнику, якому під час сутичок на вулиці Грушевського у Києві вибухом гранати відірвало руку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду