Міліція повідомляє ЗМІ про факти «протиправних дій мітингувальників» (ОНОВЛЕНО)

Міліція повідомляє ЗМІ про факти «протиправних дій мітингувальників» (ОНОВЛЕНО)

1 Грудня 2013
11637
1 Грудня 2013
15:16

Міліція повідомляє ЗМІ про факти «протиправних дій мітингувальників» (ОНОВЛЕНО)

11637
Журналісти, присутні на євромайдані у центрі Києва, заявляють про активну діяльність «провокаторів»
Міліція повідомляє ЗМІ про факти «протиправних дій мітингувальників» (ОНОВЛЕНО)
Міліція повідомляє ЗМІ про факти «протиправних дій мітингувальників» (ОНОВЛЕНО)

Управління зв`язків з громадськістю МВС України розсилає ЗМІ прес-релізи і відео, у яких наводить факти «протиправних дій мітингувальників».

 

Протягом дня представники МВС поширили відео з коментарями, у яких ідеться про те, що частина мітингувальників готується до нападу. О 13:16 ЗМІ розіслали відео, на якому буцімто зафіксовано «Тренування активістів з кийками на майдані». О 14:34 медіа отримали відео МВС щодо того, як молоді люди із закритими обличчями б`ють прутами вікна Київміськдержадміністрації: «Провокатори штурмують КМДА». 

 

О 15:05 прес-служба МВС заявила, що «для своїх протиправних дій столичні мітингувальники використали трактор». Як зазначається у цьому повідомленні для ЗМІ, учасники євромайдану на тракторі зруйнували турнікети поблизу Адміністрації президента. За цією інформацією, близько 200 осіб у масках намагалися прорватися крізь ланцюжок працівників міліції до будівлі АП, кидали у  бік міліціонерів фальшфеєри, димові шашки та застосували газ невідомого походження.

 

За даними МВС України, внаслідок цих дій тілесні ушкодження отримали понад 100 працівників міліції, 8 із них перебувають у лікарнях. 

 

В той же час журналісти, присутні на євромайдані у Києві, заявляють про активні дії «провокаторів». Зокрема, як повідомляють кореспонденти «Громадського телебачення», на вулиці Банковій з боку Інститутської «провокатори» кидають петарди, а бульдозер із ними блокують мітингувальники, в тому числі журналісти. Також, за інформацією «Громадського телебачення», саме «провокатори» кидають газові гранати і димові шашки.

 

Журналісти «Української правди» також відзначають активність «провокаторів» на вулиці Банковій. «Частина молодиків із масками на обличчі запалюють фаєри, кидають монети, цеглину. Петра Порошенка, який намагався заспокоїти, штовхали і не давали слово. Провокатори штурмують "Беркут". Правоохоронці нічого не роблять. Штурмовики розбирають бруківку - кидати в міліцію», - пише видання. 

 

Водночас журналісти кажуть, що визначити, хто бере участь у агресивних діях мітингувальники, часом неможливо. Так, щодо штурму Адміністрації президента журналіст «Громадського телебачення» Дмитро Гнап зазначив: «Невідомі люди пішли на штурм. Хто саме незрозуміло – чи це провокатори, чи активісти Євромайдану».

 

Тим часом на сторінці спільноти «Євромайдан»  у Facebook, починаючи з 15-тої години повідомляють: ситуація на вулиці Банковій критична, невідомі кидають димові шашки і каміння у бійців «Беркута». Дісталося і народному депутату Петру Порошенку: під час виступу, в якому він намагався вгамувати агресивно налаштованих людей, його повалили з бульдозера.  

 

Як повідомила «Українська правда», лідери опозиції оголосили початок всеукраїнського страйку, захопили КМДА і Будинок профспілок, у якому проводять нараду.  

 

Нагадаємо, організатори київського євромайдану заявляли, що сьогоднішня акція прихильників євроінтеграції носитиме мирний характер. Також вони відзначали, що «українська влада провокує силовий сценарій розвитку подій».

 

«Детектор медіа» 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Протиправнi дii !!!!
3817 дн. тому
http://censor.net.ua/video_news/261771/na_koleni_mraz_berkut_na_bankovoyi_zverski_izbival_lejaschih_lyudeyi_jiv_ili_net_proveryali_pinkom_nogi
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду