Франція обурена терактом щодо журналістів у Малі

3 Листопада 2013
3945
3 Листопада 2013
17:02

Франція обурена терактом щодо журналістів у Малі

3945
Паризька прокуратура порушила справу за статтею викрадення громадян Франції та умисне вбивство у зв'язку з терористичною діяльністю
Франція обурена терактом щодо журналістів у Малі

Викрадення і вбивство у Малі журналістів спеціального кореспондента Radio France Internationale Гілен Дюпон (Ghislaine Dupont) і звукорежисера Клода Верлона - викликало шок і обурення французького суспільства та влади.

 

Як повідомляє власний кореспондент «Укрінформу», «обурення цим мерзенним актом» у офіційній заяві Єлисейського палацу висловив президент Франсуа Олланд. 

 

 

 Гілен Дюпон

 

 

 Клод Верлон

 

«В мене викликало обурення цей мерзенний акт, ми з'ясуємо обставини теракту, усі винні у ньому нестимуть відповідальність за скоєне. Ми висловлюємо солідарність та співчуття родинам загиблих», - заявив глава держави.

 

Паризька прокуратура порушила справу за статтею викрадення громадян Франції та умисне вбивство у зв'язку з терористичною діяльністю.

 

Своє ставлення до теракту через ЗМІ та соціальні мережі висловили члени Кабінету Міністрів Франції, ЄС, ООН, лідери іноземних держав, міжнародні, правозахисні та неурядові гуманітарні організації, спілки журналістів, мери міст та інші.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», журналістів було вбито 2 листопада в місті Кидал на півночі Малі. Бойовики викрали їх після інтерв'ю з офіційним представником Національного руху за звільнення Азавада (MNLA). За даними прес-секретаря MNLA, журналістів розстріляли їхні викрадачі неподалік від міста. Інший представник MNLA повідомив, що тіла загиблих виявили французькі війська.

Франція спільно з урядовими військами Малі 10 січня розпочала на території країни військову операцію «Серваль». ЇЇ метою було забезпечення безпеки своїх громадян, громадян ЄС та населення країни від бойовиків терористичних угруповань. У квітні парламент Франції проголосував за продовження операції. Після президентських виборів війська Франції розпочали скорочення присутності у Малі. Проте збільшення нападів та терактів на півночі цієї країни змусили керівництво Франції та Малі розпочати 24 жовтня нову військову операцію. ДО неї долучидися 1500 французьких і малійських військовиків та сил ООН на півночі Малі.

 

Як повідомляв Укрінформ, пані Дюпон пан Верлон вдруге за свою кар'єру на радіо прибули до Малі. У Кидалі журналісти готували репортаж про Національний рух за звільнення Азавада (НРЗА).

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.english.rfi.fr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду