Сайт з Миколаєва «Преступности.НЕТ» атакують хакери через критичні публікації

Сайт з Миколаєва «Преступности.НЕТ» атакують хакери через критичні публікації

28 Жовтня 2013
8137
28 Жовтня 2013
12:41

Сайт з Миколаєва «Преступности.НЕТ» атакують хакери через критичні публікації

8137
Сайт з Миколаєва «Преступности.НЕТ» атакують хакери через критичні публікації
Сайт з Миколаєва «Преступности.НЕТ» атакують хакери через критичні публікації

На миколаївський сайт інформаційного агентства «Українська медіа група» «Преступности.НЕТ» вже тривалий час продовжується DDoS-атака. Про це «Детектор медіа» повідомив головний редактор видання «Преступности.НЕТ» Анатолій Чубаченко.

 

Пан Чубаченко розповів, що DDoS-атака почалась приблизно один-два тижні тому. Через регулярні атаки 27 жовтня хостингова компанія, яка обслуговує цей сайт та інші два сайти, що належать  «Українській медіа група», вимкнула їх.

 

«Вчора,компанія, яка надає послуги хостингу нашого сайту, відмовилась стримувати DDoS-атаки і відключила сервер. Тому сайт   "Преступности.НЕТ" та інші наші два сайти вчора 3-4 години не працювали. На даний момент роботу сайтів відновлено, але це відбувається у складному режимі, ми і досі стримуємо DDoS-атаки», - розповів пан Чубаченко.

 

Редакція «Преступности.НЕТ» має припущення щодо причин DDoS-атак: всі вони стосуються критичних матеріалів, які були опубліковані на сайті.

 

«Коли ми порахували у редакції, у нас вийшов список із 10 можливих тем, через які почались ці атаки. Ми писали і про губернатора Миколаївської області і про  настоятеля української-православної церкви митрополита Миколаївського і Очаківського. Наш сайт першим в Україні опублікував інформацію стосовно вбивства єгипетського бізнесмена Рамзі Матта, який довгий час працював в Україні. Також у нас були суперечки з рухом антипедофілів "Окупай педофіляй"», - коментує головний редактор «Преступности.НЕТ».

 

Також пан Чубаченко розповів, що у суботу, 26 жовтня, на редакційну пошту «Преступности.НЕТ» надійшов анонімний лист з пропозицією за гроші видалити матеріал, який стосується міністра соціальної політики Наталії Королевської. Анатолій Чубаченко додав, що матеріал про відомство пані Королевської редакція не видаляла.

 

Як повідомив Анатолій Чубаченко, DDoS-атаки також продовжуються проти двох інших сайтів інформаційного агентства «Українська медіа група» NikLife і «Миколаївський футбол». Пан Чубаченко підкреслив, що хакерські атаки головним чином були і залишаються направленими на сайт «Преступности.НЕТ»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду