28 вересня – презентація у Львові короткометражки  «Мар'яна»

28 вересня – презентація у Львові короткометражки «Мар'яна»

23 Вересня 2013
13401
23 Вересня 2013
11:44

28 вересня – презентація у Львові короткометражки «Мар'яна»

13401
28 вересня – презентація у Львові короткометражки  «Мар'яна»
28 вересня – презентація у Львові короткометражки  «Мар'яна»

В суботу, 28-го вересня  у Львові відбудеться показ кінокомедії «Мар'яна» та зустріч із творчою групою.

 

Захід вібудеться о 19.00 в ресторані «Хорс» за адресою: вул. Староєврейська 5. Вхід вільний.

 

Організатори  заходу повідомляють, що у зв'язку з технічними проблемами на першому показі фільму, що відбувся  2 червня в кінотеатрі «Київ», 28 вересня відбудеться «чиста» прем'єра першої львівської кримінальної комедії "Мар'яна". Після показу буде можливість поспілкуватися із творчою групою, та послухати оригінальний саундтрек фільму наживо.

 

У програмі презентації:

19.00 - показ фільму «Мар'яна»

20.00 - зустріч з творцями фільму, на якій будуть присутні: Іван Федорич - режисер фільму; Денис Єфіменко - виконавець головної ролі; Олег Цьона, Оксана Козакевич, Микола Береза - актори театру ім. Леся Курбаса.                    

21.00 - виступ гуртів, пісні яких увійшли до стрічки: «Марісен», Микола Шпаковський («Шафа Шамана»),  «Блюзофренія».

 


У зв'язку з обмеженістю місць організатори просять журналістів заздалегідь  попередити про свою присутність за тел. 098-484-76-02.

 

Довідка про фільм «Мар'яна»: жанр - кримінальна комедія, бойовик; тривалість - 32 хв., рік випуску - 2013. Крім того: оригінальний вміст - від сценарію до звукової доріжки; повністю львівська продукція - за деякими вийнятками фільм створювали виключно львів'яни; львівський колорит - у фільмі згадуються місця і жарти, зрозумілі лише львів'янам; нульовий бюджет.

 

Розробка сценарію фільму почалась у 2010 сценаристом Романом Шуральовим та режисером Іваном Федоричем на основі пісні Джоні Кеша A Boy Named Sue. Режисер, не маючи жодного бюджету, ризикнув зробити професійний фільм. На його пропозицію безкоштовно зніматись, відгукнулись давні знайомі - Юрій Хвостенко, Оксана Козакевич та Микола Береза - добре відомі у львівських театральних колах актори. Денис Єфименко - актор-аматор, менеджер з продажів і за сумісництвом просунутий в бойовому мистецтві айкідо погодився зіграти головну роль і поставити усі бійки у фільмі.  Згодом до команди долучились відомі актори з театру ім. Леся Курбаса - Олег Цьона та Олексій Кравчук. В ролі гостьових зірок у фільмі знялися хлопці з «Двісті Бойс» - Сергій Сакаль та Віталій Белан.

 

Головним оператором став Віталій Николишин. Весь матеріал знімався на фотоапарати Canon. Роботу над звуком взяли на себе музикант Андрій (Скрипка) Сорока та відомий звукорежисер Богдан Стефура.

 

Для режисера була важлива також присутність оригінальної музики в традиціях старого Джоні Кеша. Створити блюзовий саундтрек відгукнулися хлопці з львівської банди «Блюзофренія», також в стрічці прозвучали пісні «Шафи Шамана», «Марісен», «Пана Пупця» та «Двісті Бойс».

 

Про режисера: Іван Федорич народся у 1981 році у місті Прип'ять. У 2007-му закінчив Люблінський Католицький Університет за напрямком  клінічна психологія. До 2009-го працював на ЛТБ оператором, ведучим, помічником режисера.  За цей період  зняв док. фільм «Настя Волошин: жертва на показ». У 2009-му працював на каналі «24» в якості монтажера. У 2010-му закінчив Інтершколу з нагородою «Найкраща режисерська робота» за фільм «Діти моно». З 2011-го режисер католицької передачі «Скеля» на каналі ZIK. У 2013-му закінчив свій перший ігровий фільм «Мар'яна». Зараз працює у меморіальному музеї «Територія Терору».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду