Стартував кінофестиваль у Сан-Себастьяні, у конкурсній програмі якого -  український фільм «Зелена кофта»

Стартував кінофестиваль у Сан-Себастьяні, у конкурсній програмі якого - український фільм «Зелена кофта»

20 Вересня 2013
7780
20 Вересня 2013
15:25

Стартував кінофестиваль у Сан-Себастьяні, у конкурсній програмі якого - український фільм «Зелена кофта»

7780
Стартував кінофестиваль у Сан-Себастьяні, у конкурсній програмі якого -  український фільм «Зелена кофта»
Стартував кінофестиваль у Сан-Себастьяні, у конкурсній програмі якого -  український фільм «Зелена кофта»

Сьогодні, 20 вересня, починає роботу 61-й Міжнародний кінофестиваль у Сан-Себастьяні (Іспанія).

 

Кінофестиваль пройде з 20 по 28 вересня, фільмов-відкриттям стане прем'єра анімації «Чарівний футбол» від оскарівського лауреата, аргентинського режисера Хуана Хосе Кампанеллі.

 

Презентація та перший показ  українського фільму «Зелена кофта» режисера Володимира Тихого пройдуть 26 вересня. Стрічка заявлена в офіційній конкурсній програмі фестивалю у секції New Directors.

 

Трилер «Зелена кофта» на фестивалі представлять режисер картини Володимир Тихий, продюсери Денис Іванов та Ігор Савиченко, виконавиця головної ролі 14-річна Олександра Петько, актриса Леся Калинська і художник-постановник Іван Левченко.

 

«Для нас велика честь представляти перший український фільм в програмі Сан-Себастьяна, відчуваємо себе першопрохідцями. Сподіваємося, наша робота матиме позитивний резонанс і прокладе дорогу для інших українських кінострічок», - розповів режисер.

 

Цього року разом з українським фільмом в секції New Directors представлено ще 16 дебютних робіт режисерів з США, Ізраїлю, Франції, Туреччини, Литви, Коста Ріки, Мексики, Китаю, Ісландії, Голландії, Бельгії, Грецї.

 

Головний приз секції Kutxa-New Directors Award в розмірі € 50,000 режисер фільму-переможця розділить разом з іспанським дистриб'ютором.

 

Нагадаємо, «Зелена кофта» - сучасна міська історія про дівчинку-підлітка, яка намагається домогтися справедливості - знайти і покарати маніяка, який викрав її молодшого брата. Фільм спродюсований компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фрагменти фільму «Зелена кофта» були представлені у секції Work in Progress Варшавського МКФ, в рамках роботи Українського національного павільйону в Каннах і на 4-му Одеському міжнародному кінофестивалі. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7780
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду