Компартія почала рекламну кампанію проти ЄС і за Митний союз

11 Вересня 2013
10005
11 Вересня 2013
09:22

Компартія почала рекламну кампанію проти ЄС і за Митний союз

10005
Компартія почала рекламну кампанію проти ЄС і за Митний союз

Комуністична партія замовила і розповсюджує ролики, які агітують проти зближення з Євросоюзом і за вступ до Митного союзу. Про це повідомляє «Українська правда».

 

В одному з роликів іноземець говорить англійською, що для того, щоб мати добре оплачувану роботу в Європі, наша освіта має відповідати європейським стандартам і людина має вільно володіти англійською, інакше вона виконуватиме лише некваліфіковану і низькооплачувану роботу, хоча і з вільною англійською «шанси дуже низькі»

.

На противагу цьому стверджується, що з Митним союзом «ми говоримо однією мовою (російською - ред..)».

 

В іншому ролику стосунки ЄС та України порівнюються з «поганою грою» дівчинки й хлопчика, коли дівчинка знущається з хлопчика. У нього є «люди і земля», а вона змушує його стати на коліна і виправляє в ньому те, що їй не подобається.

 

«Вступ у Євросоюз - це погана гра. Це розуміють навіть діти», - запевняють у ролику. Потім ті ж діти спокійно грають у «Митний союз».

 

Ще в одному мультиплікаційному ролику, розміщеному серед відеозаписів Компартії, цар, дуже схожий на президента Віктора Януковича, намагається видати доньку Україну за двох одразу - за Євросоюз і за Митний союз, один із яких забезпечить демократію, а інший - газ.

 

У тому кліпі намагаються переконати, що в європейських сусідів немає близьких стосунків із Україною і вона там буде чужа, а московський «наречений» - давно з нею дружить, захищає, ще й газ і бензин усім постачає.

 

За оцінкою експерта, імені якого УП не називає, ролики можуть коштувати від 10 до 20 тисяч доларів, але продати їх можна і за 50 тисяч, залежно від того, хто художник.

 

На перші два ролики звернув увагу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс. У своєму мікроблозі у Twitter він написав: «Варто подивитися, пропаганда проти ЄС в Україні... Плачевно, смішно, сумно...».

 

Литва головує зараз у Раді міністрів ЄС. І раніше Лінкявічюс закликав Росію не тиснути на Україну щодо її політичного курсу. Він також заявляв, що одночасно бути в Євросоюзі і Митному союзі не можна.

 

Нагадаємо, що 10 вересня було презентовано інформаційну кампанію з євроінтеграції «Сильніші разом».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10005
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
banderovetz
3928 дн. тому
Подивився ці жалюгідні ролики... Дійсно , якась дурня. Особливо мульт - рідкісне лайно, яке немає ніякого стосунку до дійсності, лише брехлива пропаганда і нічого іншого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду