Посольство Росії засудило висловлювання телеведучого Євгена Кисельова

Посольство Росії засудило висловлювання телеведучого Євгена Кисельова

9 Вересня 2013
29610
9 Вересня 2013
17:21

Посольство Росії засудило висловлювання телеведучого Євгена Кисельова

29610
Російський дипломат захистив Путіна від «нападок» «Інтера»
Посольство Росії засудило висловлювання телеведучого Євгена Кисельова
Посольство Росії засудило висловлювання телеведучого Євгена Кисельова

Радник-посланник російського посольства Андрій Воробйов вважає проявом некомпетентності висловлювання ведучого телеканалу «Інтер» Євгена Кисельова (громадянина Росії) у підсумковій інформаційній програмі «Подробиці тижня» від 8 вересня щодо періоду української історії під назвою «Руїна». Про це йдеться на сайті Lb.ua.

 

«Відверто розсмішив в неділю ввечері в своїй підсумковій інформаційній програмі на каналі "Інтер" Є.А.Кисельов. Коментуючи інтерв'ю Володимира Володимировича Путіна Першому каналу і агентству Associated Press, Кисельов явно вирішив виділитися і після слів Путіна про те, що тільки з возз'єднанням обох частин Русі в 1654 році Україна "стала розвиватися і по суті процвітати", вигукнув "Володимир Володимирович, ви коли-небудь чули про такий період в українській історії як "Руїна"?», - сказав пан Воробйов у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» .

 

У зв'язку з цим російський дипломат заявив, що телеведучий не знає історії. «Не беруся відповідати за президента Росії, але Кисельов, абсолютно очевидно, про "Руїну" тільки щось десь чув. Бо термін цей характеризує стан Правобережної України, дійсно перетвореної на "руїну"», - сказав пан Воробйов.

 

«У період з 1663 по 1687 роки Правобережжя, ставши ареною нескінченних повстань і воєн, втратило практично населення і перетворилося на пустелю. Правобережжя, чи чув про це Кисельов, залишалося під контролем Речі Посполитої, і населення бігло звідти на лівий берег під захист Московського царства, де і процвітало. Читайте монографію М. І. Костомарова. Готовий надіслати її на адресу телеканалу "Інтер"», - підсумував російський дипломат.

 

Нагадаємо, в червні Євген Кисельов звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням посприяти в отриманні українського громадянства. Реакції Януковича поки не було.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29610
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Maksym
3900 дн. тому
Руї́на — період історії України другої половини XVII століття, що відзначився розпадом української державності і загальним занепадом. Поняття «Руїна» започаткував Самійло Величко. Дехто з публіцистів (наприклад, Микола Костомаров) пов'язують її з правлінням трьох гетьманів — ставлеників Москви (Івана Брюховецького, Дем'яна Многогрішного та Івана Самойловича) й обмежують хронологічно 1663–1687 та територіально — Лівобережною Україною.
Станіслав
3901 дн. тому
О, як двічі перекручено російським консульством :) Правобережжя воювало з Ордою, тоді, коли Лівобережжя фактично попало під контроль Орди, складовою якої була Московія.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду