Режисери Лунгін і  Хлєбніков проведуть майстеркласи у Пермі

Режисери Лунгін і Хлєбніков проведуть майстеркласи у Пермі

8 Вересня 2013
12993
8 Вересня 2013
01:57

Режисери Лунгін і Хлєбніков проведуть майстеркласи у Пермі

12993
В рамках Тринадцятого міжнародного фестивалю документального кіно «Флаертіана»
Режисери Лунгін і  Хлєбніков проведуть майстеркласи у Пермі
Режисери Лунгін і  Хлєбніков проведуть майстеркласи у Пермі

Російські режисери Павло Лунгін і Борис Хлєбніков приїдуть до Пермі з майстер-класами, повідомляє прес-служба Тринадцятого міжнародного фестивалю документального кіно «Флаертіана».Нагадаємо, форум розпочне роботу 6-гожовтня.

 

Семінари та майстер-класи з документального та ігрового кіно «Flahertiana Workshop». Окрім Лунгіна і Хлєбнікова, викладачами виступлять сценарист і режисер Валерій Тимощенко, кінооператор Сергій Ландо, продюсери Агнета Мугрен (Швеція) і Кшиштоф Копчинський (Польща).


Розширюючи освітню програму, організатори кінофестивалю ставлять собі за мету відкрити нову сторінку в розвитку професійного кіноосвіти в Пермі. Адже  фестиваль розвивається і як центр кіноосвіти, посилюючи відділ медіаосвіти з розгалуженим проектом «Флаертіана Соціум» та організовуючи кіношколу «Flahertiana Workshop». Президент фестивалю режисер Павло Печонкін випустив свій перший курс режисерів.


«У нас уже сформувалася школа документального кіно. Розвивається медіаосвіта, що допомагає вирішувати соціальні проблеми - вона спрямована на соціальну адаптацію людей до реальності посередництвом кіно. Тепер ми йдемо до того, щоб створити в Пермі професійне кіноосвіту. Це освіта для тих, хто хоче знімати кіно, в тому числі ігрове», - розповідає Павло Печонкін.


Розклад програми семінарів та майстер-класів з документального та ігрового кіно «Flahertiana Workshop» представлено тут.

 

Фестиваль «Флаертіана» носить ім'я американського режисера Роберта Флаерті. У його фільмах «людина проживає на екрані частину життя, сформульовану режисером за законами драматургії». Перший фестиваль відбувся у 1995 році і до 2006 року проводився один раз на два роки радше за формулою теоретичного симпозіуму, аніж конкурсу.У 2006 році форум остаточно перейшов у статус щорічного міжнародного фестивалю документального кіно з міжнародним журі та журі ФІПРЕССІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12993
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду