ЗМІ: Британський уряд вимагає від The New York Times знищити документи Сноудена

31 Серпня 2013
5874
31 Серпня 2013
12:22

ЗМІ: Британський уряд вимагає від The New York Times знищити документи Сноудена

5874
У першу чергу, папери, в яких ідеться про співпрацю американської розвідки та британського Центру урядового зв'язку (Government Communications Headquarters, GCHQ)
ЗМІ: Британський уряд  вимагає від The New York Times знищити документи Сноудена

Британський уряд вимагає від американської газети The New York Times знищити копії секретних документів, переданих журналістам інформатором Едвардом Сноуденом. Про це з посиланням на джерела Reuters, повідомляє Lenta.Ru.

 

За цією інформацією, мова йде про документи, де йдеться про співпрацю американської розвідки та британського Центру урядового зв'язку (Government Communications Headquarters, GCHQ) - спецслужби, що займається радіоелектронної розвідки та захистом інформації уряду і армії.

 

Відповідний запит був направлений керівництву The New York Times від «високопоставленого дипломата з британського посольства у Вашингтоні». За даними джерел Reuters, відповіді на цей запит дано не було.

 

Раніше влада Великобританії зажадали знищення документів, переданих Сноуденом, у The Guardian. У відповідь на це редакція британської газети прийняла рішення передати документи The New York Times, позаяк американське видання більш захищене від тиску завдяки першій поправці до конституції США, що гарантує свободу слова.

 

У середині серпня співробітники GCHQ прийшли до редакції The Guardian і знищили комп'ютери, на яких зберігалися передані Сноуденом матеріали, включаючи ноутбук головного редактора. Тим не менш, головред газети заявив, що робота над документами буде продовжена з-за кордону.
 

Відомо, що один з журналістів британської газети, який писав статті за документами Сноудена, Гленн Грінвальд, працює над ними, перебуваючи в Бразилії. Про те, що між виданням і британською владою розгорівся конфлікт через публікації секретних документів, стало відомо 18 серпня, після того, як у лондонському аеропорту був затриманий і допитаний бойфренд Грінвальда, бразилець Давид Міранда, який допомагав журналісту в роботі над секретними матеріалами.

 

Колишній співробітник ЦРУ Едвард Сноуден передав масу секретних документів про роботу спецслужб США і Великобританії американським і британським журналістам. Він розкрив свою особистість, вже виїхавши з США, де йому тепер загрожує кримінальне переслідування. На даний час Сноуден перебуває в Росії, де йому надали притулок.


«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду