Екс-президент ТВА Забродський у проблемах каналу звинувачує Пишного

28 Липня 2013
17469
28 Липня 2013
14:58

Екс-президент ТВА Забродський у проблемах каналу звинувачує Пишного

17469
і непрофесійність технічної команди
Екс-президент ТВА Забродський у проблемах каналу звинувачує Пишного

Екс-президент ТВА Василь Забродський переконаний: проблеми з мовленням каналу були прогнозованими. Про це він розповів у коментарі, який надіслав на адресу «Детектор медіа».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», чернівецький приватний канал припинив мовлення 23 липня після пожежі. Вогонь спалахнув у приміщенні апаратної Чернівецької ОДТРК. Внаслідок інциенту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має  20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). 

 

За словами пана Забродського,мовлення канал припинив через непрофесійну технічну організацію. «Я не знаю, чому запалало і вийшло із ладу саме обладнання ТВА, а не інших телекомпаній. Можливо, тому, що воно - китайського виробництва і не є професійним? Встановлювалось воно вже не під моїм керівництвом. Але нинішню відсутність ТВА в ефірі я розцінюю не інакше, якнепрофесіоналізм  молодої команди на чолі з Андрієм Пишним», - зазначив екс-президент каналу.

 

Він акцентує, що в ТВА відсутні дублюючі передавальні пристрої, які раніше були встановлені. «Якщо ви вже мали проблему "неузгодженості доступу" на державні об'єкти ще в березні, то ж чому протягом чотирьох місяців не було прокладено інший маршрут подачі сигналу на Цецино?», - запитує пан Забродський.

 

Подіх довкола каналу він назвав показовими похоронами і розкритикував нинішнє керівництво, зокрема, Андрія Пишного.

 

«Андрій Пишний намагається просто максимально використати загибель регіонального телеканалу з метою накопичення політичного капіталу», - стверджує екс-президент ТВА.

 

На думку пана Забродського,  Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжить ліцензію  ТВА як каналу, що має корпоративний конфлікт і фінансові претензії. Він нагадує, що 24 липня каналу було винесено попередження Нацради, і це теж позначення на рішенні щодо продовження ліцензії.

 

«Вперше за всю історію існування Нацради, 20 травня навіть була проведена спеціальна нарада за участю всіх членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення разом зі співвласниками ТВА та їх адвокатами. Члени Нацради висловились однозначно: продовжуватиметься конфлікт між співвласниками - перспективи отримати ліцензію нема. Однак, конфлікт, на жаль, не лише не вичерпано, а й ще більше роздмухано», - зазначив Василь Забродський.

 

Як писала «Детектор медіа», корпоративний конфлікт між керівником і опосередкованим співвласником ТВА Василем Забродським та опосередкованим співвласником Андрієм Пишним розпочався на початку березня. 1 березня рішенням зборів учасників товариства пана Забродського усунули з посади гендиректора, однак він цього рішення не визнав. Відсторонений керівник заблокував приміщення телеканалу та забирає працівників ТВА на роботу у власну новостворену телекомпанію «ТВА Плюс». 6 березня канал припинив регулярне мовлення. Обидві сторони звинувачували одна одну в рейдерстві. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17469
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду