Глава Міграційної служби РФ: Сноуден не просив притулку в Росії

Глава Міграційної служби РФ: Сноуден не просив притулку в Росії

13 Липня 2013
13521
13 Липня 2013
19:26

Глава Міграційної служби РФ: Сноуден не просив притулку в Росії

13521
Глава Міграційної служби РФ: Сноуден не просив притулку в Росії
Глава Міграційної служби РФ: Сноуден не просив притулку в Росії

Колишній співробітник ЦРУ США, обвинувачуваний на батьківщині в шпигунстві, Едвард Сноуден досі не подавав прохання про надання йому притулку у Росії. Про це сьогодні заявив голова Міграційної служби Росії Костянтин Рамадановський, повідомляє «Радіо Свобода».


 
Учора під час зустрічі з російськими правозахисниками в аеропорту «Шереметьєво» Сноуден сказав, що розраховує на надання притулку в Росії.

 

Як пише MediaSapiens, раніше екс-співробітник американських спецслужб вже висловлював прохання про політпритулок в Росії, проте пізніше відкликав його, дізнавшись про умову Путіна припинити діяльність проти США. 

 

Коментуючи озвучене у Шерементєво прохання Сноудена, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, заявив, що Кремль виходитиме з необхідності підтвердити запит екс-співробітника американських спецслужб щодо надання політпритулку, а також його готовності відмовитися від діяльності проти США.

 

Журналіст The New York Times Еллен Баррі (Ellen Barry) з посиланням на правозахисника Тетяну Локшину з Human Rights Watch, котра брала участь у зустрічі в «Шереметьево», написала у своєму Twitter, що Сноуден пообіцяв не завдавати шкоди Сполученим Штатам. Інформатор пояснив, що може прийняти тільки пропозицію Росії через неможливість виїзду зі США, а також відзначив, що «бажає США добра».

 

Цю інформацію підтвердив також депутат Держдуми РФ В'ячеслав Ніконов. «Йому були поставлені різноманітні політичні питання. Він заявив, що знає про умови Путіна. Він сказав, що знає, і погоджується, і сказав, що вважає себе патріотом своєї країни. На питання, чи є Росія його серйозним вибором, він сказав, що у нього поки що немає іншого вибору, оскільки він перебуває тут», - повідомив Ніконов після зустрічі зі Сноуденом.

 

Британська Guardian опублікувала перше фото з прес-конференції, окрім Сноудена на ньому присутня представник WikiLeaks Сара Харрісон (Sarah Harrison).

 

Едверд Сноуден перебуває в транзитній зоні аеропорту «Шереметьево» з 23 червня. Влада США анулювала його американський паспорт, а також пред'явила інформатору звинувачення у розголошенні секретної інформації після того, як він розповів журналістам про програму стеження за інтернет-користувачами PRISM. Сноуден звертався з проханням про політичний притулок до урядів мінімум 21 країни, однак більшість з них відповіли йому відмовою. Надати притулок інформатору погодилася Венесуела, але вилетіти туди, не маючи проїзних документів, для Сноудена проблематично.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.radiosvoboda.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13521
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду