Сьогодні відкривається 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Сьогодні відкривається 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль

12 Липня 2013
15925
12 Липня 2013
11:15

Сьогодні відкривається 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль

15925
Сьогодні відкривається 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль
Сьогодні відкривається 4-й Одеський міжнародний кінофестиваль

Сьогодні, 12 липня, в Одесі відбудеться церемонія відкриття 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який буде працювати девять днів. Про це повідомляють організатори ОМКФ-2013.

 

Офіційне відкриття в Одеському театрі опери та балету проведуть телеведучі Олексій Суханов (каналу «Україна») і Маша Ефосиніна («Новий канал»).

 

Урочисту ходу по червоній доріжці довжиною в 80 метрів відкриє подружжя Вікторії та Сергія Тігіпків. За ними пройдуть члени журі ОМКФ - німецька актриса Франциска Петрі, грузинський режисер Нана Джорджадзе, режисер і продюсер Олександр Роднянський, український письменник і сценарист Андрій Курков, а також почесні гості фестивалю - американський режисер Роджер Корман,  австрійський режисер Ульріх Зайдль, сербський режисер Емір Кустуріца та спеціальний гість церемонії відкриття - класик польського кіно, режисер Кшиштоф Зануссі.

 

Крім того перед об'єктивами фотокамер постане творча група фільму секції «Гала-прем'єри» «Вічне повернення» - режисер Кіра Муратова та актори Георгій Делієв і Ута Кільтер.

 

Спеціальну програму ОМКФ «Тиждень російського кіно в Одесі» представлять актори, які виконали головні ролі у новому фільмі режисера Віктора Шамірова «Гра в правду» - Гоша Куценко та Ірина Апексимова. Відвідає відкриття кінофестивалю заслужена артистка України Лариса Кадочникова, яка представить глядачам ОМКФ-2013 ретроспективу Сергія Параджанова.

 

Під час церемонії відкриття режисеру Еміру Кустуріці буде вручений  приз «Золотий Дюк» 4-го ОМКФ «За внесок у розвиток кіномистецтва». Після урочистої частини на Потьомкінських сходах відбудеться відкритий концерт Кустуріци і його The No Smoking Orchestra.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», цього року фільмом-відкриттям ОМКФ стане друга повнометражна стрічка Джеффрі Чендора «Не згасне надія». Світова прем'єра картини відбулася у позаконкурсній програмі 66-го Канського кінофестивалю. Українська прем'єра фільму відбудеться 12 липня після церемонії відкриття ОМКФ в Одеському оперному театрі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15925
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду