Автор «Зеленої лампи» на ТВі назвав Тітушка новим символом «жлобізму»

Автор «Зеленої лампи» на ТВі назвав Тітушка новим символом «жлобізму»

5 Липня 2013
12000

Автор «Зеленої лампи» на ТВі назвав Тітушка новим символом «жлобізму»

12000
ПРЕС-РЕЛІЗ
Автор «Зеленої лампи» на ТВі назвав Тітушка новим символом «жлобізму»
Автор «Зеленої лампи» на ТВі назвав Тітушка новим символом «жлобізму»

Від золотих ланцюгів - до золотих туалетів, від дешевих спортивних костюмів - до елітних спортивних машин. Науку про несмак і безграмотність назвали «Жлобологія». Видання презентував засновник «Союзу вольних художників», автор та ведучий програми «Зелена лампа» на телеканалі ТВі Антін Мухарський.

 

У презентованій збірці думки про український примітивізм виклали Юрій Андрухович, Лесь Подерв'янський, Богдан Жолдак, Іван Малкович, Юрій Винничук та багато інших. Від письменників і художників дрібку перцю дістали й наші можновладці.

 

«Роз'їжджання на "Лексусі" чи цих "кубіках", які підрізають простих громадян, перекривання вулиць, коли якісь великодержавні жлоби мусять дістатись кудись, на тлі зубожілої бідної країни, коли люди хизуються своїми статками, - ось це є жлобство», - вважає Антін Мухарський.

 

Ідеолог проекту каже: недалекоглядність найвищих посадовців поширюється на все суспільство. Тож новим символом побутового жлобізму став сумнозвісний Вадим Тітушко, звинувачений у побитті журналістів під час акцій 18 травня. Художник Андрій Єрмоленко зобразив його на картині. А сам на презентацію «Жлобології» одягнувся у стилі героя, у спортивні штани відомого бренду. Автори сподіваються, що їм вдасться привернути увагу до проблеми жлобства й зробити країну принаймні чистішою.  А погортати сторінки видання можна буде у вересні на 20-му Форумі видавців у Львові - тоді відбудеться офіційна презентація.

 

Відео дивіться тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба каналу ТВі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду